INTERNACIONALNA VEČERA

U nedelju, 31. novembra sa početkom od 17 časova u centru Lazarevca kod Rudarske česme održaće se manifestacija “Internacionalna večera” u organizaciji Ženskog udruženja kolubarskog okruga, a uz podršku Komesarijata za izbegla i raseljena lica Republike Srbije i UN agencije za migracije.

Internacionalna večera je kruna projekta pod nazivom “Mladi bez granica”, koji realizuje Žensko udruženje kolubarskog okrugo (ŽUKO), podržan od strane Internacionalne organizacije za migracije, sredstvima EU, namenjen migrantima bez roditeljske pratnje smeštenim u Centru za azil Bogovađa.

Cilj događaja je smanjenje rasnih i nacionalnih netrpeljivosti prema maloletnim migrantima bez roditeljske pratnje smeštenih u Centru Bogovađa. Na manifestaciji će biti predstavljene zemlje iz kojih ta deca dolaze, kao i poslužena njihova nacionalna hrana.

“Ukoliko volite da upoznajete nove kulture, ljude kao i njihova nacionalna jela, onda svratite u nedelju na internacionalnu večeru. Predstavićemo kulturu Avganistana, Irana i Somalije. Dođite da se družimo i zajedno istražimo ove tri kulture. Večera će se održati kod Rudarske česme u centru Lazarevca i trajaće od 17 do 19 sati. Potrebno je samo da ponesete dobro raspoloženje, ostalo mi organizujemo,” kaže u susret ovom događaju Marina Đurović, projektna koordinatorka ŽUKO-a.

Related posts

Leave a Comment