DVA TREĆA MESTA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU

Osnovnu školu „Mile Dubljević“ na međunarodnom festivalu „Dečje carstvo“ u Banja Luci uspešno su predstavljale učenice Anđela Brdarić i Marija Jeremić, obe osvojivši treće mesto u svojim kategorijama, mlađoj i kategoriji starijeg uzrasta.

Neposredno po proglašenju pobednika i uručenja nagrada, nastavnica Sonja Milovanović je za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Bili smo deo ove predivne međunarodne manifestacije, gde su nas dočekali raširenih ruku, srdačno i gde smo se stvarno osećali kao u carstvu, a gde su se sva deca iz Srbije, Vojvodine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore… osećala kao prinčevi i princeze!

Anđela i Marija su bile veoma uspešne. Anđela Brdarić, učenica trećeg razreda, čiji je mentor učiteljica Katarina Marković, osvojila je treće mesto u mlađoj kategoriji. Marija Jeremić, učenica petog razreda, čiji mentor sam ja, osvojila je treće mesto u kategoriji starijeg uzrasta. Obe su bile sjajne kao i njihove pesme.

Hvala direktoru „Dečjeg carstva“ Slobodanu Stošiću, pesnicima: Jovi Čuliću, Todu Nikoletiću, Slobodanu Stanišiću, Branimiru Rosiću, gradonačelniku Srđanu Amidžiću i ostalim mnogrobojnim članovima ove veličanstvene manifestacije!”

Sve učesnike “Dječijeg carstva”, pesnike i organizatore, u kabinetu gradonačelnika Banja Luke, primio je zamenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

Da podsetimo, Marija Jeremić i Anđela Brdarić, učenice lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” osvojile su 4. mesto na literarnom konkursu u Banja Luci i ušle u finale. Bile su četvrte su od ukupno sedamdeset finalista 13. Festivala dečije poezije “Dečije carstvo2019”. Finale festivala upravo je održano prethodna dva dana u Banja Luci.

Related posts