JOŠ 10 PREMINULIH U OKRUGU, U LAJKOVCU 15 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još deset osoba, uz napomenu da razlika broja umrlih u odnosu na prethodni izveštaj nije pokazatelj umrlih u prethodnom danu, već da je ukupan broj obolelih ažuriran na osnovu podataka naknadno dostavljenih prijava smrti zdravstvenih ustanova,  po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo.

U Valjevu je preminulo pet osoba, u Mionici četiri i u Ubu još jedna osoba.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 570 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 39 osoba sa područja lajkovačke opštine. 

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 163 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 15 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 198 osoba obolelih od korona virusa..

Ukupno je na području Lajkovca 2007 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih su u ovoj godini 1552 osobe obolele od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 201 pacijent sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 26 pacijenata.  

Juče je u Valjevu hospitalizovano 10 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i 2 vakcinisana.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 20. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 19. oktobra:

Related posts

Leave a Comment