PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, 4 NOVOZARAŽENIH

U današnjem Kovid – 19 izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Kolubarskom okrugu evidentirano je, uključujući i naknadno prispele prijave smrti, još 9 preminulih osoba.  Od posledica infekcije korona virusa u Valjevu, Ljigu i Ubu preminule su još po dve osobe  i preminula je još po jedna osoba u Osečini, Mionici i Lajkovcu. Ovo je 38.-ma žrtva kovida na području opštine Lajkovac.

U Kolubarskom okrugu preminule su od početka epidemije 553 osobe, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 38 osoba sa područja Lajkovca. U Valjevu je preminulo 314, u Ubu 66, u Mionici 58, u Ljigu 42, i u Osečini 35 osoba.

Od 115 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca su prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo registrovana još 4 slučaja infekcije korona virusa.

Na području Lajkovca je trenutno 198 aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije na području Lajkovca od početka pandemije je 2407, od kojih je u ovoj godini 1480 osoba obolelo od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 199 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid -19 infekcije, od kojih je 27 pacijenata na potpomognutoj respiraciji. Juče je u Valjevu hospitalizovano 8 kovid pacijenata, od kojih je jedna osoba vakcinisana, a sedmoro nevakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 18. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 17. oktobra:

Related posts

Leave a Comment