OD PONEDELJKA 18. JULA POČINJE PROGRAM BIBLIOTEKE ZA “DANE LAJKOVCA”

Program Gradske biblioteke Lajkovac, povodom obeležavanja slave varoši Ognjene Marije, startuje u ponedeljak 18. jula radionicom za mlađe osnovce i već tradicionalnom akcijom “Knjiga za knjigu”.

U čitaonici lajkovačke biblioteke, od 10 časova počinje radionica „Prsti“, koju vodi Danijela Kvas, dečji pisac, profesor srpskog jezika i književnosti.

Reč je o igrokazu u kome će aktivno učestvovati učenici nižih razreda:

’’U okviru zbirke pesama ‘’Recitanka”nalazi se igrokaz koji nas uči da, uprkos tome što smo različiti, uprkos tome što smo nekada prinuđeni da živimo zajedno, moramo da naučimo da budemo tolerantni, da se volimo i da su knjige korisne”, kaže autorka.

Danijela Kvas rođena je u Lazarevcu. Završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu. Radi kao profesor srpskog jezika i piše za decu i odrasle. Njene pesme pobeđuju na takmičenjima malih i velikih recitatora.

Radionica je za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Zainteresovana deca mogu da se jave u biblioteku ili školskoj bibliotekarki Marini Pažinović, kako bi učestvovali u radionici.

Akcija “Knjiga za knjigu“, takođe počinje u ponedeljak u prostorijama biblioteke i trajaće sve do 31. jula, svakim radnim danom od 7-19 časova.

“Gradska biblioteka Lajkovac povodom Gradske slave, Sv. Velikomučenice Marine, sprovešće i ove godine, u sklopu svog programa, akciju “Knjiga za knjigu”. Svi posetioci biblioteke imaće mogućnost da vlastite knjige koje su pročitali donesu u biblioteku i zamene sa knjigama drugih ljudi. Na taj način želimo da okupljamo naše čitaoce, koji će pored razmene knjiga moći da podele međusovno svoja čitalačka iskustva,” pojašnjava organizator.

Lajkovačka biblioteka, koja će uskoro i oficijelno poneti naziv Narodna biblioteka „Radovan Beli Marković“, pripremila je u okviru manifestacije „Dani Lajkovca“ još zanimljivih programa.

„Iz brodskog dnevnika“ naziv je knjige Milana Orlića, pisca i urednika časopisa „Sveske“, koja će u Gradskoj biblioteci biti predstavljena u petak 22. jula od 19 časova.

Poznati glumac i pisac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstaviće svoju knjigu poezije „Iverci i okrajci“ 25. jula na otvorenom, kod fontane ispred Gradske kuće.

Related posts

Leave a Comment