PRVA POBEDA ŽELEZNIČARA, PORAZI ZADRUGARA I STRMOVA

Šesto kolo Kolubarsko-mačvanske zone pre svega ćemo pamtiti po prvoj pobedi dojučerašnjeg srpskoligaša Železničara u novoj sezoni! Železničar je danas na svom stadionu savladao novog zonaša Cer iz Petkovice sa 2:1, Zadrugar upisao peti poraz u nizu, ovog puta u Divcima sa 1:0, dok je Strmovo juče na svom terenu, u meču sa čak pet golova, poraženo od Sloge iz Bogosavca sa 3:2.

Nije bilo lako, ali prvoj pobedi se „u zube ne gleda“. Železničar je poveo u 27. minutu golom napadača Mićanovića. Već u 38. minutu lajkovački tim je vodio sa 2:0, zahvaljujući autogolu beka gostiju Kovačevića. Gosti su smanjili na početku drugog poluvremena, već u 53. minutu, ali je Železničar do kraja sačuvao vođstvo i velika tri boda. Pred kraj utakmice, u trećem minutu nadoknade, isključen je Tomić zbog drugog žutog kartona, koji je zaradio zbog oštrog starta. Bilo je po nekoliko žutih kartona na obe strane – po sudijskoj proceni fudbaleri Želje su ih zaradili zbog oštrijih startova, a gostujući igrači zbog nesportskog ponašanja, odnosno prigovora.

Zadrugar je u Divcima bio znatno bolji protivnik, ali za sada izostaju rezultati. Dve stopostotne šanse imali su Gavrilović i Jović na početku utakmice, a zatim je golman Gavrilović dobio crveni karton i Zadrugar ostao sa igračem manje. Nakon toga su domaći poveli iz jedine prave šanse na utakmici, strelac je bio Urošević. Uprkos tome, Zadrugar se nije predavao, ali i dalje nije uspevao da realizuje svoje šanse. U 88. minutu ostaje sa devet fudbalera na terenu jer je Pavlović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Odmah zatim mladi Jović je propustio šansu utakmice, izbio je sam pred golmana Divaca, koji je odbranio njegov nedovoljno dobar šut.

U Strmovu strelci za domaćina bili su  Nikolić u 16. i kapiten Dragiša Savković u sedmom minutu nadoknade, a za Slogu Barbulović u 42. i 62, a Petar Stanojević u 43. minutu. Strmovo je bilo znatno uzdrmano kada je primilo dva gola za dva minuta. Osim toga, meč su završili sa devet igrača na terenu, jer su crvene kartone dobili Rajković u 77. i rezervni fudbaler Radivojević u 82. minutu. Čak i u toj situaciji Strmovo je preko Savkovića uspelo da ublaži poraz.

Posle šest kola Strmovo je sa pet bodova na 10. mestu, Železničar sa četiri boda na 13. mestu, a Zadrugar poslednji sa tri boda, koja je osvojio još u prvom kolu. Budućnost Krušik je i dalje veoma ubedljiva ekipa, sa svih šest pobeda, prate ih Divci sa 13, Mladost sa 12 i Sloga sa 10 bodova.

Sledećeg vikenda Železničar gostuje u Prnjavoru, Strmovo u Vladimircima, dok Zadrugar dočekuje Slogu iz Bogosavca. Sve utakmice počinju u 15 časova.

Related posts

Leave a Comment