JOŠ JEDAN NEUSPEŠAN VIKEND ZA LAJKOVAČKE ZONAŠE

U petom kolu Kolubarsko-mačvanske zone Zadrugar je poražen u Valjevu od Radničkog sa 2:1, Železničar na svom stadionu od OFK Divci sa 3:1, a Strmovo od Mladosti u Prnjavoru sa 2:1.

U susretu dva tima koja su promenila trenere pred ovu utakmicu bolji je bio valjevski Radnički,  tako da ni sa novim trenerom, Zoranom Nenadovićem iz Mionice, Zadrugar nije uspeo da popravi rezultatski bilans. Golove za Radnički postigli su Janković u 12. i Živanović u 50. minutu, dok je poraz ublažio Stevanović iz penala u 92. minutu.

Pred oko 400 navijača, čije prisustvo ohrabruje, Železničar je po mnogima nezasluženo poražen od Divaca. Golom Tomića Železničar je poveo već u drugom minutu što je timu dalo krila pa su se ređale šanse pred golom gostiju, ali nisu iskorišćene. Kao što često biva u takvim situacijama, stiže kazna i posle greške odbrane iskusni tim OFK Divci izjednačio je u 36. minutu preko Stevanovića,  a posle pet minuta su i poveli golom Uroševića.

U drugom poluvremenu Železničar je ponovo napadao i propustio brojne šanse, a onda u 85. minutu dolazi do sporne situacije. Glavni sudija je svirao penal, da bi mu pomoćni, koji je po logici znatno udaljeniji od mesta događaja, sugerisao da nije bilo prekršaja, što je glavni sudija usvojio. Negodovanje i zatečenost domaćih fudbalera ovakvom odlukom ponovo su iskoristili Divci i skoro odmah, u 87. minutu, pogotokom Soldatovića potvrdili pobedu.

U Prnjavoru Strmovo je rano primilo gol, već u 10. minutu. Izjednačio je Savković u 36. tako da je tim Strmova na poluvreme otišao sa povoljnim rezultatom. Međutim, domaći su u 60. minutu postigli drugi pogodak i osvojili sva tri boda. U svakom slučaju, iako prvi put u zonaškom rangu, Strmovo je u svim dosadašnjim utakmicama bilo tvrd rival.

Posle pet kola Strmovo je sa pet bodova na 10. mestu, Zadrugar sa tri boda na 12. mestu, dok je Železničar poslednji sa bodom, koliko ima i pretposlednji Borac iz Lešnice. Najubedljiviji tim do sada je Budućnost Krušik sa svih pet pobeda (juče 7:1 u Petkovici), prate ih Mladost sa 12 i Divci sa 10 bodova.

Sledeće subote Strmovo dočekuje Slogu iz Bogosavca, dok u nedelju Zadrugar gostuje u Divcima, a Železničar dočekuje Cer iz Petkovice i nadajmo se da je to prilika za prvu pobedu najstarijeg fudbalskog kluba u Lajkovcu. Sve utakmice počinju u 15:30 časova.

Related posts

Leave a Comment