HUMANITARNA KOŠARKAŠKA UTAKMICA ZA ELENU KRSTIVOJEVIĆ

U Sportskoj hali u Lajkovcu sinoć je odigrana humanitarna košarkaška utakmica, u cilju prikupljanja sredstava za lečenje dvogodišnje Elene Krstivojević iz Valjeva.

Inicijativa je potekla od lajkovačkog Košarkaškog kluba Železničar, a utakmica je odigrana u sklopu priprema seniora za novu sezonu. U prvoj u nizu pripremnih utakmica, u gostima lajkovačkih košarkaša je sinoć na humanitarnoj utakmici bila ekipa KK Real Beograd (novajlija u drugoj srpskoj ligi Beograd).

Glavni rezultat utakmice je humanost, a tu je i bodovni rezultat, oličen u pobedi domaćina.

Bila je ovo prilika, da se zajedničkim snagma pomogne maloj Eleni Krstivojević iz Valjeva, kojoj je ostalo svega par dana za prikupljanje sredstava i veoma malo vremena za lečenje.

Dvogodišnja Elena Krstivojević boluje od retke genetske progresivne bolesti koja pogađa jedno od milion dece. Za Elenino izlečenje potrebna je enzimska terapija, ali i transplantacija koštane srži.

Foto: Privatna arhiva, ustupljene fotografije

Lep gest kluba urodio je plodom. Kutija je bila postavljenu na službenom ulazu u Sportsku halu, a humanitarnom košarkaškom utakmicom u Lajkovcu je za malu Elenu ovom prilikom prikupljeno 11 000 dinara.

Lajkovčani su se u nizu humanitarnih akcija realizovanih u poslednje vreme pokazali potpuno na visini zadatka, a sinoćna humanitarna utakmica je samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti Lajkovčana, za Elenu i svu drugu decu kojoj je pomoć potrebna.

Related posts

Leave a Comment