LAJKOVAC U AKCIJI DAN PEŠAČENJA

Lajkovac je juče bio više nego uspešan učesnik najveće ovogodišnje planinarske akcije “Dan pešačenja” koju je pod sloganom “Korak bliže zdravlju” organizovao Planinarski Savez Srbije.

Po označenim stazama  na području opštine Lajkovac, ukupne dužine sedam kilometara, nakon okupljanja na igralištu u Ćelijama, šetalo je 97 učesnika, od toga čak 80 dece.

Lajkovac je korak bliže zdravlju zahvaljujući PSD Ćira, Školici Sporta Sportić La , Ekološkom Pokretu Castrum Brodare-Ćelije, ali i brojnim pojedincima angažovanim u sprovođenju ove republičke akcije.

Akcija je na lokalnom nivou odlično organizovan, sve je proteklo u najboljem redu i sa odličnim raspoloženjem učesnika, a u ime organizatora, za portal lajkovacnadlanu.rs  Vladimir Jevtić, član PSD Ćira I predsednik Ekološkog pokreta Castrum brodare Ćelije je rekao:

“Staza je bila dužine oko 7km.

Pauza kod Lovačke kuće na Vrače brdu iskorišćena je za užinu i deca su se igrala raznih igara.

Potom smo posetili manastir Sv. Georgija Ćelijama.

Akcija je završena bez ikakvih problema na igralištu “Tucovića” oko 15:30 časova.

Rad sa decom i saradnju sa Školicom sporta nastavljamo dalje. Nastavljamo dalje sa svim aktivnostima, a ova šetnja je bil divno iskustvo za sve učesnike, a i nas organizatore, a posebno raduje veliki broj najmlađih učesnika.”

Predsednik PSS Iso Planić, uputio je reči zahvalnosti planinarima širom Srbije, uključujući i PSD Ćira Lajkovac,  za uspešno realizovanu akciju:

“ U ”DANU PEŠAČENJA” Planinarskog saveza Srbije 11. septembra 2021. godine učešće je uzelo 85 osnovnih organizacija.

Manifestaciju su propratile sve značajnije medijske kuće, imali smo niz uključenja u TV i radio programe širom Srbije, na stazama prisutne predstavnike lokalnih samouprava, sponzore, donatore i prijatelje planinarstva. Na društvenim mrežama događaj je zapaženo ispraćen. Imali smo podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministartva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za javno zdravlje.

U Vršcu je pomoćnik ministra Ministarstva omladine i sporta Darko Udovičić otvorio manifestaciju i zatim učestvovao u pešačenju.

Na 84 lokacije pešačilo je oko 12000 učesnika manifestacije kojom smo promovisali zdrave stilove života, resurse kojima raspolažemo i naše jedinstvo. Ojačali smo naše veze sa partnerima iz lokalnih samouprava, stvorili uslove za unapređenje infrastrukture i omasovljenje članstva.

Pozitivni efekti su brojni i za njih ste zaslužni vi koji razumete značaj ovog događaja, zalažete se i trudite da zajednička akcija urodi plodom. Čestitam vam na rezultatima. Hvala vam dragi planinari.”

Related posts

Leave a Comment