7 NOVIH SLUČAJEVA, ZABRINJAVAJUĆA KORONA STATISTIKA

Raste broj novoobolelih od korona virusa, a povećava se i broj hospitalizovanih kovid pacijenata. Među obolelima u Kolubarskom okrugu je 78% nevakcinisanih. Najveći broj obolelih je u petoj i četvrtoj deceniji života, a infekcije nisu pošteđeni ni najmlađi.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je 88 novozaraženih, od kojih je sedam novozaraženih sa području Lajkovca.

U četvrtom talasu je do sada korona virusom inficirano 57 Lajkovčana, a trenutno je na ovom području 46 aktivnih slučajeva.

Od početka pandemije je na području opštine Lajkovac potvrđen ukupno 1651 slučaj infekcije Kovid – 19. Bitku sa koronom izgubilo je 30 Lajkovčana.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano 42 kovid pacijenata, navedeno je u izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u period od 1. – 23. avgusta, među zaraženima korona virusom najviše je nevakcinisanih i to 78%, zaraženih a vakcinisanih drugom dozom je 21% i svega 1% zaraženih je vakcinisanih prvom dozom.

Najviše obolelih, 15,9% su osobe starosti između 40 i 50 godina,  potom sledi populacija između 30 i 40 godina ( 15,8 %), zaraženih mladih u rasponu od 10 do 20 godina je 11,2%, a inficirane dece uzrasta do 10 godina je 5,19%,. NajmanjI broj obolelih od korona virusa je u populaciji starih između 80 i 90 godina, 2,7%.

Jučerašnji izveštaj Zavoda za javnio zdravlje Valjevo pokazuje da je treću dozu vakcine protiv korona virusa primilo 124 Lajkovčana, i da se generalno i dalje beleže mali i nedovoljni pomaci u procesu masovne imunizacije stanovništva.

Related posts

Leave a Comment