RUTINSKA SEDNICA VEĆA, NAJAVA VAŽNIH AKTIVNOSTI

Sednica opštinskog veća, 23. po redu u ovom sazivu, bila je gotovo rutinska. Čak tri od sedam predloženih tačaka skinuto je sa dnevnog reda, jer prethodno nisu bile potpuno pripremljenje. Reč je o zahtevima komunalnog preduzeća za postavljanje kontejnera za odlaganje smeća na odgovarajuće lokacije Jabučje – Centar, Jabučje – Viš i Bajevac – groblje.

Zamenik predsednika opštine Lajkovac Obrad Milutinović, koji je predsedavao sednicom, je u izjavi za medije pojasnio, da su pre ulaska u proceduru da takve zahteve veće usvoji neophodni i saglasnost Odeljenja za budžet i finansije, kao i izmena Plana poslovanja JP “Gradska čistoća”.

Zahtev meštana Lajkovca, da se postavljanje mini tezgi za vašar vrati na trotoar glavne ulice nije usvojen. Opšta konstatacija članova veća bila je, da će svako ko je tim povodom krenuo svakako preći na drugu stranu ulice, gde je vašarište, dok je iskustvo iz ovih par godina, od kada je vašar izmešten, pokazalo da  trotoar glavne ulice ljudi koriste uobičajeno i da je dobro što je u dane održavanja vašara prohodan.

Veće je usvojilo i jednu, uslovno rečeno “kozmetičku odluku”, a reč je o izmeni i dopuni Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, izvršenoj po nalogu upravnog inspektora. Dakle, nema izmena u broju zaposlenih, već su samo izvršene naložene korekcije vezane za službenike koji izdaju potvrde i određena dokumenta vezana za upravne sporove.

Na sednici se našlo i par odluka vezanih za interventno vodosnabdevanje građana.

Zamenik Milutinović je u izjavi za medije nakon sednice veća podsetio i na predstojeće važne aktivnosti u opštini Lajkovac, prvenstveno za 16. septembar. – Dan opštine, kada će konačno uslediti svečano otvaranje novoizgrađenog bazena, naglasivši da se finiširaju pripreme za prijem prvih kupača na bazenu u Lajkovcu.

Kako saznajemo, u procedure je javna nabavka za put u Gornjem kraju Jabučja Mirkovići – Josipovići u dužini od 2,2 km i radove vredne 13 miliona dinara, a naredna javna nabavka koja bi mogla da usledi i koja se razmatra je izgradnja Seoske kuće u Pepeljevcu.

Related posts

Leave a Comment