ZIMSKA SLUŽBA MAKSIMALNO ANGAŽOVANA

Ekipe Zimske službe sa svom raspoloživom mehanizacijom komunalnog preduzeća su u neprekidnom angažmanu i dežurstvu i na raspolaganju su 24 sata dnevno na kompletnom području lajkovačke opštine.

Šefa zimske službe Snežanu Toroman zatekli smo u Vračeviću, gde se zbog sahrane urgentno čisti put za groblje. Odmah nakon toga, ekipe će preći na urgentne terene Stošiće i Gujare, visoke terene u Slovcu i Stepanju.

Očišćeni su svi putevi I reda i preko 70% pravaca II reda, a kako saznajemo i taj deo posla biće okončan u narednih par sati. Na ovim putevima, na čišćenju snega angažovani su kamioni, a na putevima III reda (kategorisani i nekategorisani putevi u mesnim zajednicama) traktori.

Nadležni kažu da će izaći u susret svim građanima u svim mesnim zajednicama, s tim što se uvek poštuju prioriteti. Prioriteti su svakak ograđani koji idu na dijalizu, bolesni, stari, nepokretni i naravno sve ono što se može javiti kao urgentno u ovoj situaciji.

Do sada je očišćen veći deo Ratkovca, Pridvorice, Strmova, Pepeljevca… i po prioritetima nastavlja se čišćenje snega po svim mesnim zajednicama.

Na gradskom području Lajkovca aktuelno je ručno čišćenje. Gehl je u u upotrebi od rane zore. Čiste se trotari i uske ulice poput Kešinog brda i drugih prometnih uskih ulica koje najviše koriste đaci, sportisti i građani koji idu do Doma zdravlja.
Podsećamo, Zimska služba, koja je ove sezone poverena JP “Gradska čistoća”, je u neprekidnom dežurstvu.

Related posts