10 ZARAŽENIH U NOVOM TALASU

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 13 časova, u Kolubarskom okrugu je u prethodna 24 sata registrovano 48 novih slučajeva infekcije korona virusom: u Valjevu je čak 40 novozaraženih, po dvoje u Ubu, Mionici, Osečini i Ljigu, dok je područje Lajkovca bilo bez novopozitivnih.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano osam kovid pacijenata.

Prema večerašnjim podacima Doma zdravlja Lajkovac, tokom popodneva evidentirana su dva nova slučaja zaražavanja, tako da je opština Lajkovac sada ima već deset obolelih u novom talasu.

Broj novoobolelih i broj hospitalizovanih kovid pacijenata na području Kolubarskog okruga je evidentno u naglom porastu.

Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica, da je od početka masovne imunizacije stanovništva na području opštine Lajkovac zaključno sa 13. avgustom ukupno dato svega 5 892 doze vakcina: prvih 2 994 i drugih 2 898 doza, što je izuzetno mala stopa vakcinacije, u odnosu na oko 15 500 stanovnika. Broj vakcinisanih na području opštine Lajkovac jeste u stalnom, ali minimalnom i nedovoljnom porastu. Potpuno je neobjašnjiva činjenica, kako se i zašto Lajkovac svrstao u red sredina sa najmanjim brojem  vakcinisanih!?

Dnevni izveštaj Kovid 19 , stanje na dan13.08.2021 u 13 časova:

Related posts

Leave a Comment