MINISTAR MOMIROVIĆ U LAJKOVCU

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas opštinu Lajkovac i tom prilikom obišao radove na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva, nakon čega je ispred Gradske kuće u Lajkovcu održana konferencija za medije, a potom je u Gradskoj kući ministar Momirovići sa saradnicima imao radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave na temu aktuelnih infrastrukturnih projekata na ovom području.

U obilazak trase krenulo se iz kampa China Shandonga u Nepričavi, a prilikom obilaska radova u pratnji predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića, u razgovoru sa izvođačima , ministar Momirović je  konstatovao da radovi idu dobro, naročito u delu od Lajkovca do Divaca.

U obraćanju medijima ispred Gradske kuće u Lajkovcu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom današnje posete opštini Lajkovac, a nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva je naglasio, da radovi na trasi brze saobraćajnice do Valjeva napreduju dobrom dinamikom.

Ministar Momirović je podsetio, da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić lično insistirao na izgradnji brze saobraćajnice do Valjeva i da ona mora biti izgrađena kako bi Valjevo imalo kvalitetnu saobraćajnu komunikaciju, čime će i Lajkovac postati u određenom smislu putno čvorište u ovom delu Kolubarskog okruga.

Drugi aspekt obraćanja medijima ministra Momirovića odnosio se na komunalnoinfrastrukturne i ekološke projekte, naglasivši ulaganja države od 15,5 miliona evra u opštini Lajkovac i investicije za izgradnju komunalne infrastrukture u celom Kolubarskom okrugu u iznosu od preko 150 miliona evra.

“U Lajkovcu će biti izgrađeno 30 kilometara potpuno nove kanalizacione infrastrukture, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ukupna investicija od 15,5 miliona evra u komunalnu infrastrukturu značajno će podići kvalitet života meštana opštine Lajkovac”.

Početak radova na izgradnji dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 30 kilometara potpuno nove komunalne infrastrukture u Lajkovcu planiran je za oktobar mesec.

Momirović je tokom posete opštini Lajkovac naveo i da će u narednom periodu biti uloženo četiri milijarde evra u komunalnu infrastrukturu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

„Mi moramo našu zemlju da očistimo i naše reke da ostavimo deci značajno čistije nego što su one danas. U narednom periodu uložićemo 4 milijarde evra u komunalnu infrastrukturu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi naše reke za pet do sedam godina bile takve da gotovo možete da pijete vodu iz njih. Кrajem ove godine krećemo da investiramo u Lajkovac, Mionicu i Banju Vrujci“, rekao je danas u Lajkovcu ministar Momirović.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je izrazio veliko zadovoljstvo današnjom posetom ministra Momirovića, naglasivši njen značaj i značaj svih aktuelnih projekata koje Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić realizuju, a koji su od značaja ne samo za Lajkovac, već i za čitav region. Predsednik Živković je izrazio nadu, da će svi ovi projekti poboljšati sliku ne samo ovog kraja, nego i Srbije u Evropi. Rekao je i da je današnja poseta ministra Momirovića korak u daljem razvoju opštine Lajkovac i boljih uslova u samoj lokalnoj zajednici.  

 “Izgradnja kraka od petlje u Nepričavi do Valjeva predstavljaće u budućnosti osnov za razvoj ovog čitavog ovog dela Srbije i Kolubarskog okruga. Pružaće znatno veće mogućnosti za buduće investicije”, izjavio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Osim osnove za nove investicije i potencijala za razvoj ovog regiona, koji se stvaraju izgradnjom brzih saobraćajnica, predsednik Živković je i ovoga puta naglasio značaj izgradnje obilaznice oko Lajkovca, koja bi stvorila uslove za izgradnju nove industrijske zone i otvaranje novih radnih mesta, ali i pitanje vodosnabdevanja.

Ministar Momirović je rekao, da postoji dobra volja i da se razmatraju svi aspekti izgradnje obilaznice oko Lajkovca, pri čemu se ima u vidu šta i koliko bi njena izgradnja značila za opštinu Lajkovac. Ministar Momirović je napomenuo i da opština Lajkovac spade u red par desetina lokalnih samouprava u Srbiji koje koje su dobile značajne investicije, da se mora voditi računa o ravnomernom razvoju, pa da u ovom momentu nije moguće precizirati kada će Lajkovac dobiti obilaznicu, ali je po svemu sudeći njena izgradnja vrlo izvesna.

Na radnom sastanku u Gradskoj kući, koji je ministar Momirovići sa saradnicima imao sa predstavnicima lokalne samouprave, razmotreni su svi aspekti aktuelnih infrastrukturnih projekata na ovom području.

Related posts

Leave a Comment