RASTE BROJ ZARAŽENIH, MALI POMACI U BROJU VAKCINISANIH

Kako saznajemo u Domu zdravja u Lajkovcu, upravo su registrovana dva nova slučaja infekcije korona virusom. U novom talasu je do sada na području opštine Lajkovac , tokom jedne sedmice registrovano ukupno sedam slučajeva zaražavanja, dok se broj novozaraženih u okruženju alarmantno povećava.

Istovremeno, evidentni su minimalni pomaci u stopi vakcinacije. Tokom protekle sedmice su u lajkovačkom Domu zdravlja date ukupno 52 doze vakcine, što jeste pomak, ali minimalan i nedovoljan.

Od početka masovne imunizacije stanovništva, na području opštine Lajkovac je zaključno sa 10. avgustom ukupno dato 5 843 doza vakcina: prvih 2 977 i drugih 2 866 doza, što spade u red sredina sa najmanjom stopom vakcinacije.

Nadležni apeluju na građane da se vakcinišu, jer je to najsigurniji način da zaštite sebe i druge od infekcije i težeg oblika obolevanja, koji može dovesti do dužeg bolničkog lečenja ili smrtnog ishoda.

Dnevni izveštaj Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Kovid – 19 , stanje na dan11.08.2021 u 13 časova:

Sa kliničkom slikom Kovid – 19 je u Opštoj bolnici Valjevo na dan 10.08.2021. godine  u  24,00  hospitalizovano 5 pacijenata. (Izvor: Servis javnog zdravlja)

Related posts

Leave a Comment