HUMANITARNO KNJIŽEVNO VEĆE DANICE ĐURIĆ

U organizaciji Gradske biblioteke, u punoj Svečanoj Sali Gradske kuće, u okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca”, održano je književno veče na kome je predstavljena autorkina 13.-ta po redu knjiga pod nazivom “Padaju zvezde”.

Književno veče je imalo humanitarni karakter, a sav novac prikupljen te večeri prodajom Daničinih knjiga, ukupno 11 200,00 dinara prosleđen je za pomoć u lečenju male Jane Simić iz Lazarevca, koja ima samo 13 godina i koja 6 godina vodi borbu sa malignim tumorom kičmene moždine.

Prethodno, Danica Đurić bila je sa svojim objavljenim knjigama  učesnik u Lazarevcu nedavno održanog Humanitarnog bazara za Janu, a uz to je učesnik brojnih aktuelnih licitacija u cilju  prikupljanja sredstava za Janu i brojnu drugu decu kojoj je pomoć neophodna.

Svi koje su humanost i poezija te večeri okupili u Gradskoj kući u Lajkovcu, odistinski su uživali u krajnje jednostavnoj i prisnoj atmosferi. Pored autorke Danice Đurić, o knjizi su govorile i pesme kazivale Vesna Žujović Jovanović i Snežana Bilić. U razgovoru je vrlo konstruktivno učestvovala i publika.

Prisutne je u ulozi domaćina i organizatora pozdravila direktorka lajkovačke biblioteke Biljana Bogdanović, naglasivši da je koncept biblioteke ovoga puta za “Dane Lajkovca” predstavljanje ovdašnjih autora.

Pravi biser događaja bila je mlada gitaristkinja Julija Lončar, koja je uspešno dala kompletnu muzičku potku večeri.

Bio je ovo prvi u nizu programa lajkovačke biblioteke, u sklopu manifestacije “Dani Lajkovca”, književno veče sa dvostrukim efektom: humanitarnog karaktera i predstavljanje lokalnog staralačkog potencijala.

Related posts

Leave a Comment