IZGOREO AUTO U RUBRIBREZI

Protekle noći u domaćinstvu Stefanovića u Rubribrezi izgoreo je auto, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini porodične kuće. U požaru je pričinjena potpuna materijalna šteta na autu, povređenih nije bilo, a brzom i efikasnom najpre reakcijom ukućana, a potom i akcijom lajkovačkih vatrogasaca, sprečeno je da se požar proširi i napravi veću materijalnu štetu.

Izgoreo je automobil marke BMW 3, 2015.-to godište, čija je vrednost 14 000 evra.

Vlasnik izgorelog auta, Ivan Stefanović kaže, da je bio potpuno u šoku kada je shvatio da auto gori, ali da su i on I njegova porodica uspeli da požar drže pod kontrolom do dolaska vatrogasaca:

“Auto je počeo da gori nekih deset minuta pre ponoći. Svi smo bili tu, svako u svojoj kući i munjevitom brzinom smo prionuli na gašenje. Dolaskom vatrogasaca sprečeno je da požar zahvati drvo koje se tu u blizini zapaljenog auta nalazilo, a potom i kuću. Ne mogu da dođem sebi, uopšte mi nije jasno kako i šta se dogodilo. Auto je stajao parkiran tu sigurno deset sati nakon poslednje vožnje. Počeo je da gori od zadnjeg dela. Policija je odmah nakon gašenja vršila uviđaj, koji je trajao noćas do blizu tri sata, a jutros je ponovo dolazila i nastavila sa vršenjem uviđaja, koji je trajao još dva do tri sata. Auto je bio u odličnom stanju, potpuno ispravan, a prva saznanja upućuju na to da se najverovatnije sam zapalio. Juče nije bilo ni toliko toplo. Dešava se da se ljudima auto zapali u vožnji, znam da se dešavalo da se zapali i parkiran auto, ali sam baš neptijatno iznenađen ovim događajem. Sreća da pored nije bilo parkiranih auta, članova domaćinstva ili naših gostiju, što se često događa. Nadležni će utvrditi tačan uzrok požara na autu, a ovaj događaj može da bude opomena svim vozačima, pa i onima koji imaju relativno nov auto, za koji su uvereni i da je potpuno ispravan.”

Drama koja se protekle noći dogodila u Stefanovićima u Rubribrezi prilično je uznemirila i porodicu i meštane, pogotovo što je prvi utisak bio da je neko zapalio auto.

Prema za sada nezvaničnim navodima policije, auto se najverovtnije sam zapalio.

Related posts

Leave a Comment