„DANI LAJKOVCA“, RAZNOVRSTAN PROGRAM KRUNISAN KONCERTIMA NEVERNIH BEBA I PEĐE MEDENICE

Posle prošlogodišnje pauze, manifestacija „Dani Lajkovca“ će ovog jula biti održana u uobičajenom terminu i traju do 30. jula, do slave varoši Ognjene Marije.

Već tradicionalna lajkovačka letnja manifestacija započeta je programima Turističke organizacije „Ribolovački kotlić“ i „Dani vodenica“ na reci Kolubari od 10. do 20. jula, dok će se većina programa održati od 23. do 30. jula, kada je i slava varoši Ognjena Marija. U muzičkom delu manifestacije koncerte će održati „Neverne bebe“ 29. jula i Peđa Medenica 30. jula.

Gradska biblioteka Lajkovac se opredelila da na književnim večerima predstavi najnovija ostvarenja svojih sugrađana. Tako će u petak 23. jula od 19 časova, u Gradskoj kući, biti predstavljena poslednja knjiga Danice Đurić „Padaju zvezde“. Promocija najnovijeg dela Radovana Belog Markovića „Stojna vetrenjača“ biće upriličena 27. jula od 19 časova na vrlo neobičnom mestu: na starom mostu preko Kolubare u Ćelijama, rodnom mestu velikog pisca. Biće propraćena izložbom kaligrafskih radova. U prostorijama Gradske biblioteke 26. jula biće organizovana akcija „Knjiga za knjigu“ i prodajna izložba Izdavačke kuće „Laguna“.

Osim koncerata Nevernih beba i Peđe Medenice, lajkovački Kulturni centar „Hadži Ruvim“ organizuje još nekoliko programa, za sve uzraste i ukuse. Na Gradskom trgu 28. jula su dva scenska događaja: od 18 časova lutkarska predstava za decu „Morsko-brodska zavrzlama“, a od 20 časova kabare „Nas dve“ u kojem glumi Tatjana Kecman, a peva Ana Radonjić – Zoe Kida. Iste večeri od 19 časova, u galeriji Kulturnog centra, biće otvorena izložba slika Nikole Pešića.

Na Gradskom trgu 29. jula od 18 časova je uvek popularni Dečji dan, na kojem najmlađe očekuju pozorišna predstava, nastupi folklornog i baletskog ansambla, vokalnih solista, mađioničari, klovnovi, žongleri, animatori itd. U 22 sata je koncert poznatog rok sastava Neverne bebe.

U petak 30. jula od 9 časova je sveta arhijerska liturgija povodom slave naselja Ognjene Marije, posle čega će u porti crkve Svetog Dimitrija nastupiti hor „Serafim“ i folklorni ansambl KC „Hadži Ruvim“. Tog dana je i veliki narodni vašar, a u večernjim  satima i finiš manifestacija „Dani Lajkovca“: od 21 sat koncert grupe „Britke sablje“, a od 22 časa koncert pop-folk pevača i kompozitora Peđe Medenice.

Turistička organizacija Lajkovca, u saradnji sa ovdašnjim Lovačkim društvom „Dragan Radović“, 25. jula od 9 časova organizuje kulinarsko takmičenje „Ribolovački kotlić“. Revija različitih kulinarskih specijaliteta spremljenih u kotlićima održaće se kod Lovačke brvnare na Kolubari.

PROGRAM: /https://lajkovacnadlanu.rs/2021/07/20/program-manifestacije-dani-lajkovca-2021/

Related posts

Leave a Comment