SREBRO NA SVETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU ZA ODBOJKAŠICE

Fizički superiornije Italijanke bile su večeras bolji rival i zasluženo postale svetske prvakinje pobedom nad reprezentacijom Srbije od 3:0 (25:18, 25:20, 25:23). I srebro je veliki uspeh za našu reprezentaciju, to se nije dogodilo još od 2005. godine.

Lajkovac je ponosan što su u ovom uspehu učestvovale naša sugrađanka Stefana Pakić, odbojkašica TENT-a, i Aleksandra Uzelac iz lajkovačkog Železničara. Obe su budućnost srpske odbojke, sa samo 17 godina već imaju srebrne medalje sa juniorkama!

Bronzu je osvojila Rusija koja je u meču za treće mesto savladala domaćina Holandiju sa 3:2.

Posle prilično lako izgubljenog prvog seta, naše devojke su pružile znatno jači otpor u naredna dva, pogotovo u trećem. Međutim, pred kraj svakog seta bi Italijanke napravile prednost koju bi sačuvale do kraja, jedino je tesno bilo u poslednjem delu utakmice. Naša reprezentacije je jedina dva poraza na prvenstvu pretrpela od Italije.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Tica sa 12 i Kockarević sa 10 poena.

U najboljem sastavu šampionata je i naša Hena Kurtagić, zajedno sa četiri Italijanke,  jednom Holanđankom i jednom Ruskinjom.

Vicešampionke sveta se iz Holandije vraćaju sutra u 14.15 sati.

Da još jednom podsetimo na imena devojaka koje su osvojile srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu: tehničari – Andrea Tišma (Partizan) i Nina Mandović (TENT); korektor – Vanja Savić (Jedinstvo, SP); libera – Stefana Pakić i Bojana Gočanin (TENT); blokeri – Hena Kurtagić i Ana Malešević (TENT) i Minja Osmajić (Jedinstvo); primači – Aleksandra Uzelac (Železničar), Branka Tica i Isidora Kockarević (Jedinstvo) i Jovana Cvetković (TENT). Selektor: Vladimir Vasović.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment