ODBOJKAŠICE SRBIJE U FINALU, UZELAC OSVOJILA KLJUČNE POENE

Pobedom nad domaćinom Holandijom od 3:1 (25:21, 17:25, 25:23, 28:26) reprezentacija Srbije se plasirala u finale Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice! U borbi za zlatnu medalju naše devojke će sutra od 17.30 u Roterdamu igrati sa Italijom, koja je savladala Rusiju sa 3:0. Prenos finalne utakmice se može pratiti na zvaničnom JuTjub kanalu Svetske odbojkaške federacije Wolleyball World.

U poslednjoj utakmici u četvrtfinalnoj grupi naša reprezentacija je poražena od Italije sa 3:0, koja jeste vrlo jaka selekcija, ali kada se igra za tron svetskog prvaka prethodni rezultat ne mora mnogo da znači.

Posebnu draž u ovoj pobedi ljubiteljima odbojke i sporta u Lajkovcu donosi činjenica da je odbojkašica Železničara Aleksandra Uzelac, iako jedna od najmlađih na parketu, postigla neke od ključnih poena u završnici polufinalnog susreta. U trenucima kada su Holanđanke sustigle prednost naše reprezentacije, Uzelac je fantastičnim smečevima za svoj tim osvojila tri meč lopte, odnosno 24, 26 i 27. poen.

Lajkovčanka Stefana Pakić je takođe jedna od najmlađih u timu juniorske reprezentacije Srbije, koja se plasirala u finale Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice!

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Tica sa 15, Kockarević sa 14, Osmajić sa 11, Kurtagić sa 10 i Uzelac sa 9 poena.

Ova juniorska selekcija naše zemlje postigla je istorijski uspeh jer će Srbija tek drugi put igrati u finalu Svetskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina, mada je 2005. u Ankari srebro osvojila reprezentacija zajedničke države Srbije i Crne Gore. Ovakav uspeh pokazatelj je kvalitetnog stručnog rada sa mlađim selekcijama u srpskoj odbojci, a pritom većina devojaka već poseduje značajno iskustvo u seniorskoj konkurenciji igrajući za svoje timove u Superligi Srbije.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Na fotografiji Odbojkaškog saveza Srbije u prvom redu je Stefana Pakić sa brojem 19, a Aleksandra Uzelac sa brojem 7

Related posts

Leave a Comment