STEFANA I ALEKSANDRA U POLUFINALU SVETSKOG JUNIORSKOG PRVENSTVA!

Reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice, koje se od 9. do 18. jula održava u Belgiji i Holandiji. Tako će Lajkovčanka Stefana Pakić (TENT) i igračica lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac biti u prilici da se bore za medalju na najvećem svetskom takmičenju za odbojkašice do 20 godina.

Stefana Pakić

Njih dve su među najmlađim reprezentativkama: Stefana ima 17 godina, dok će Aleksandra 17 napuniti krajem jula.

Aleksandra Uzelac

U polufinalu Srbija se u subotu sastaje sa domaćinom Holandijom. Utakmica se igra u subotu od 17.30 časova u Roterdamu, dok će se u prvom polufinalu od 14.30 časova sastati Italija i Rusija. Linkovi za prenose mogu se pronaći na sajtu FIVB – Svetske odbojkaške federacije https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/w-u20-2021/schedule/ , s obzirom na to da prenose sve mečeve na svom JuTjub kanalu Wolleyball World. 

Ova juniorska selekcija naše zemlje već je postigla veliki uspeh jer će Srbija tek drugi put u istoriji igrati u polufinalu Svetskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina (2005. reprezentacija SCG je u Ankari osvojila srebro, prvak je postao Brazil). Sva četiri polufinalista su sa evropskog kontinenta, Brazil i SAD će igrati za plasman od petog do osmog mesta.

U startnoj grupi, u belgijskom gradu Kortrajku, naše devojke su maksimalnim rezultatom pobedile Belgiju i Dominikansku Republiku, dok su Portoriko, zbog odustajanja ove reprezentacije, dobile službenim rezultatom. U četvrtfinalnoj grupi Srbija je savladala Poljsku i Dominikansku Republiku sa po 3:0, dok je istim rezultatom poražena od Italije, po setovima 25:23, 25:18 i 25:22. U ovom susretu Aleksandra Uzelac je sa 13 poena, zajedno sa Brankom Ticom, bila najefikasnija u našoj reprezentaciji. Kao drugoplasirana ekipa u svojoj grupi u polufinalu se sastaje sa prvoplasiranim timom iz druge četvrtfinalne grupe – Holandijom.

Selektor Vladimir Vasović na Svetskom prvenstvu predvodi sastav: tehničari – Andrea Tišma (Partizan) i Nina Mandović (TENT); korektor – Vanja Savić (Jedinstvo, SP); libera – Stefana Pakić i Bojana Gočanin (TENT); blokeri – Hena Kurtagić i Ana Malešević (TENT) i Minja Osmajić (Jedinstvo); primači – Aleksandra Uzelac (Železničar), Branka Tica i Isidora Kockarević (Jedinstvo) i Jovana Cvetković.

(Na fotografiji Odbojkaškog saveza Srbije u prvom redu je Stefana Pakić sa brojem 19, a Aleksandra Uzelac sa brojem 7.)

Related posts

Leave a Comment