“LEPTIRIĆI” NA VRNJAČKOM KARNEVALU

Mališani lajkovačke Predškolske ustanove “Leptirić” učestvovaće i na ovogodošnjem 17. Međunarodnom Vrnjačkom karnevalu u organizaciji Turističke organizacije opštine Vrnjačka Banja, koji se održava od 11 – 18. jula, a u pitanju je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji.

Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja…Učesnike i posetioce karnevala očekuje u tom periodu bogat program: karnevalska povorka, razne kulturne, zabavne i sportske manifestacije i naravno dobar provod.

Centralno dešavanje Vrnjackog Karnevala je 17. jula, velika MEÐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva.

Dečja povorka, u kojoj će učestvovati lajkovački mališani održaće se večeras od 20 časova, najavila je  direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar:

“Starija vaspitna grupa lajkovačke Predškolske ustanove “Lepririć”,  sa vaspitačicama Draganom Tufegdžić i Jovankom Radovanović, nastupiće u Dečjoj karnevalakoj povorci 14. ula u 20 časova na sceni na Promenadi.

Petnaestoro dece kostimiranih u likove iz bajki spremili su, osim kostima, i performans uz muzičku pratnju iz jedne od ekranizovanih bajki. Prošle godine zbog epidemioloske situacije, karneval  nije  odrzan, inače naša ustanova redovno učestvuje na prestižnom Vrnjačkom karnevalu. Tako da se sada posle dugog iščekivanja da se sve vrati u normalu i da se za to stvore uslovi, karneval vraća u Vrnjačku Banju na velika vrata i po najavi organizatora biće najbolji do sada.

Deca koja su na karnevalu sa svojim vaspitačicama boraviće u tamošnjoj PredŠkolskoj ustanovi “Naša radost”, sa kojim  dugo godina naš vrtić uspešno sadađuje .

“Leptirici” su tradicionalno učesnici VrnjaČkog karnevala, a deca iz Vrnjacke banje godinama unazad uzimali su učešće na Muzičko – scenskom  festivalu lajkovačke predškolske ustanove.

Već sutra, 15. Jula, naši predškolci  će uživati u čarima banje, a u povratku posetiće mamastir Žiču.

Generalno, nastojimo, da budemo prisutni na svim važnijim dečijim takmičenjima i festivalima u okruženju i da dostojno reprezentujemo našu ustanovu i Lajkovac.”

Prvi “Međunarodni Vrnjacki karneval” održan je 2005. Od tada, ga posećuje preko 300 000 ljudi svake godine.

Vec od 2006. godine Vrnjacki Karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju, 2011. godine Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Related posts

Leave a Comment