JUL NA LAJKOVAČKI NAČIN

Jul je tradicionalno mesec najmasovnijih događanja u Lajkovcu, a da li će tako biti i ovoga jula, pitali smo predsednika opštine Andriju Živkovića i dobili odgovor koji obećava:

„Mi planiramo, uz to pomno svakodnevno pratimo situaciju sa koronom ne samo u Lajkovcu, nego i u Kolubarskom okrugu i u Srbiji. Ono što brine je, da je i dalje mali broj vakcinisanih u Lajkovcu, negde oko 23% stanovništva. Jedan duži period nismo imali novoobolele od kovid – 19, a evo pre samo nekoliko dana registrovana su dva nova slučaja.

Po trenutnoj epidemiološkoj situaciji, mi ćemo sigurno imati organizovana masovna okupljanja za Dane Lajkovca, a potom i za Dan opštine, ali je to opet nemoguće sa sigurnošću reći, jer epidemiološka situacija može za nekoliko dana da se promeni, tako da planirani događaji mogu da izostanu.

Ako se epidemiološka situacija zadrži na ovakvom nivou, imaćemo sigurno masovna okupljanja kao što smo imali i ranijih godina, možda tek nešto u manjem obimu, ali potrudićemo se da to bude kao što je to bila karakteristika i ranijih godina za kraj jula posebno, za gradsku slavu i Dane Lajkovca.

Svakako, deo dešavanja planiramo i u septembru, koncert za Dan opštine, kada planiramo i otvaranje bazena, tako da ćemo deo događanja premestiti u septembar, uz napomenu, ako situacija sa korona virusom to bude dozvolila.“

Ono što je u ovom momentu izvesno, Ivanjdanski vašar u Lajkovcu će biti.

Najavljeni su i julski programi Turističke organizacije opštine Lajkovac, koji se realizuju na Kolubari.

( https://lajkovacnadlanu.rs/2021/07/01/pocinju-priredbe-kraj-kolubare/ )

A građane Lajkovca posebno očekuju lepa iznenađenja na planu koncerata…

Related posts

Leave a Comment