USPEŠAN START LETNJE KAMPANJE U LAJKOVCU

Današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Lajkovcu, prvoj u okviru ovogodišnje Letnje kampanje,  odazvalo se 76 dobrovoljnih davalaca, od kojih je njih 70 dalo krv, dok je njih šestoro odbijeno.

Krv je danas dobrovoljno dalo šest žena, jedan učesnik je prvi put dao krv, što znači da je današnja akcija iznedrila jednog novog davaoca krvi.

Svi učesnici današnje akcije dobili su i ovoga puta prigodne uobičajene znake pažnje od organizatora akcije.

Među današnjim učesnicima bio je značajan broj mladih, potom pripadnika Policijske stanice Lajkovac, a  svakako sui i ovoga puta najbrojniji bili višestruki davaoci krvi.

Branko Radovanović je za svojih 47 godina danas 85.- ti put dao krv:  

“Dobrovoljni davalac krvi sam još od vojničkih dana. Cilj mi je da oborim lajkovaćki rekord od 120 davanja, koji još uvek drži Mika sa pumpe, Mika Živanović iz Ćelija. Moj motiv je humanost i apelovao bih na sve zdrave ljude, koji to mogu, da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi. Osećaj je sjajan, čovek se oseti potpuno ispunjenim, jer je nekome pomogao i često život spasao.

Uprkos vrelom, pravom tropskom dnu, bio je ovo odličan start letnje kampanje za Lajkovac, potvrdila je Ružica Srećković u ime lajkovačkog Crvenog krsta, koja je sledeću akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru Letnje kampanje najavila sredinom jula u Jabučju.

Related posts

Leave a Comment