VIDOVDANSKI PRIJEM ZA ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE

Po tradiciji u lajkovačkoj opštini, na Vidovdan je u Gradskoj kući upriličen prijem za đake generacije i nosioce Vukovih diploma. Za razliku od prethodnih godina, tokom kojih je ova svojevrsna parada ponosa bila značajno brojnija, ovoga puta nagrađena su dva đaka generacije i dva “vukovca”, kao i jedna učenica za ostvareni rezultat na republičkom takmičenju. Specifičnost je i da lajkovačka SŠ “17. septembar” ove godine nije imala ni nosioca Vukove diplome ni đaka generacije, što se poslednji put dogodilo 1994. godine.

Nagrade su uručene najboljim osnovcima škola u Lajkovcu i Jabučju.

Đak generacije i “vukovac” OŠ “Dimitrije Tucović u Jabučju je Tamara Bajić.

Drugi nosilac Vukove diplome u OŠ “Dimitrije Tucović u Jabučju je Natalija Jelenić.

Za ostvareno prvo mesto na republičkom takmičenju u izvornom pevanju nagrađena je Anđela Milosavljević učenica škole u Jabučju.

Đak generacije i “vukovac” OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu je Matija Ivković, široj javnosti poznat kao vrstan matematičar, koji ima ambiciju da se dalje obrazuje upravo u tom smeru.

Deugi nosilac Vukove diplome OŠ “Mile Dubljević” je Tijana Pantelić, učenica Izdvojenog odeljenja  u Bajevcu.

Đaci generacije obe škole dobili su po laptop i knjige, a nosioci Vukove diplome tablet i knjige. Prikladno, Anđela Milosavljević nagrađena je mikrofonom, koji joj je ispostavilo se bio neophodan za dalje muzičko usavršavanje.

Nagrade je najboljim učenicima u ime lokalne samouprave uručio predsednik opštine Andrija Živković, u saradnji sa svojim zamenikom Obradom Milutinovićem.

Predsednik opštine Andrija Živković, koji i sam dolazi iz prosvete je rekao, da je ovo za njega jedan od najbitnijih dana u godini, kada se ukazuje mali znak pažnje i dodeljuju nagrade najboljim učenicima, što je dokaz da lokalna samouprava vodi posebnu brigu o onima koji sutra treba da predstavljaju temelj budućeg razvoja opštine. Naglasio je i da je njihov uspeh značajan, jer su najbolji među 150 osnovaca lajkovačke opštine i izrazio nadu da će biti tako uspešni i u nastavku školovanja, jer se od njih očekuje da sa svojom generacijom grade i unaprede Lajkovac i doprinesu boljem životu Lajkovca. Predsednik Živković je izrazio nadu, da će se sa nagrađenim malim maturantima videti sa istim rezultatima za četiri godine i pozvao roditelje da podrže svoju decu da i dalje budu tako uspešna, jer ovaj njihov uspeh nije mala stvar. Reči zahvlnosti je predsednik Živković uputio i nastavnicima i pozvao ih da nastave tako da rade sa učenicima, sa puno uspeha u radu i dostojnog reprezentovanja svojih škola i Lajkovca na svim takmičenjima. Opomenuo je takođe nagrađene učenike, da ih dosadašnji uspeh ne opusti i da već posle letnjeg raspusta startuju sa novim uspesima.

Poručio je predsednik Živković nagrađenim učenicima, da nastave putem uspeha i obrazovanja i da kasnije ne zaborave svoj Lajkovac i da se kao uspešni ljudi u Lajkovac vrate, da ga grade i unaprede. Naglasio je i da će njihovi profesori i predstavnici lokalne samouprave biti sutra ponosni, da upravo ova deca sutra budu deo tima koji će unaprediti razvoj Lajkovca i poželeo nastavnom kadru i rukovodstvu škola, kao i učenicima puno uspeha i sve najbolje u daljem radu.

U ime nagrađenih, đak generacije i “vukovac” škole u Jabučju Tamara Bajić zahvalila se na ukazanoj pažnji i dobijenim nagradama od lokalne samouprave i rekla je, da joj sve ovo puno znači, a posebno njenim roditeljima. Podvukla je da iza ovog rezultata stoji rad i trud, ali i da se isplazilo. Kaže da namerava da upiše srednju farmaceutsku školu, za koju je dosadašnjim radom stekla odličnu osnovu.

Pored predstavnika lokalne samouprave, ovom svečanom činu prisustvovali su direktori škola Biljana Žujović i Goran Milinčić, lao i razredne starešine i roditelji nagrađenih učenika.

Related posts

Leave a Comment