LAJKOVAČKI START TRKE ZA TITULU “ŠAMPION SOLIDARNOSTI”

U sredu 30. juna u Lajkovcu će se održati akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti realizovana u samom centru, na platou pored zgrade Pošte, od 9 – 15 časova.

Ovo je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u Lajkovcu u okviru ovogodišnje Letnje kampanje, u kojoj su, kao višestruki šampioni, Lajkovčani tradicionalni favoriti.

Tokom ovog leta 43 grada i opštine na preko 350 akcija, nadmetaće se za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti“ koju dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, pa bi bilo lepo da se Lajkovčani u što većem broju odazovu akcijama u okviru Letnje kampanje.

Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi  koju 17. godinu za redom inicira Institut za transfuziju krvi Srbije a u kojoj učestvuju organizacije Crvenog krsta Srbije koje sarađuju sa Institutom na planu prikupljanja krvi otpočela je 1. juna.  Kampanja će trajati četiri meseca, sve do kraja septembra.

Akcijama dobrovoljnog davanja krvi  ovogodišnju kampanju otvorile su  organizacije Crvenog krsta Zvezdara,  Valjevo i Mionica.

Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak pa pozivamo  sve građane da daju krv u svom gradu ili opštini jer je letnji period uvek veliki izazov za obezbeđivanje dovoljnih količina krvi.

Related posts

Leave a Comment