UDRUŽENJE “BaziMili” SE SJAJNO SNAŠLO U DOBA KORONE

Pandemija korona virusa korisnicima i članovima Udruženja BaziMili, zadala je pune ruke posla, jer su očekivano najranjivije grupe stanovnika najviše bile pogođene novonastalim okolnostima.

Žaklina Molerović, u ime Udruženja BaziMili, za pomoć osobama sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju, je za portal lajkovacnadlanu.rs potvrdila, da se uprkos krajnje otežanim okolnostima uslova pandemije udruženje sjajno snašlo u doba korone, a ono što je sada najbitnije jeste podrška za nastavak rada i održivost “Inkluzivnog centra, podrška detetu i porodici”, koji je nastao kao odgovor na pandemiju, a čiji nastavak funkcionisanja je od izuzetnog značaja:

“Na samom početku pandemije, najpre zabrana kretanja i policijski čas nepovoljno su uticali na decu sa smetnjama u razvoju, pa smo uputili apel Vladi da nam ukine zabranu,gde je Vlada na čelu sa premijerkom prepoznala problem i izašla nam u susret. Sa nastavkom pandemije kreću i novi i veći problemi. Uplašeni za svoju egzistenciju i radna mesta roditelji rešavaju problem na lokalu i otvaraju “Inkluzivni centar, podrška detetu i porodici”. U okviru ovog projekta deca su dobila sve ono što im je u školi uskraćeno, od svakodnevnog boravka, preko kreativnih radionica, do logopedskih i psiholoških tretmana za roditelje. Potvrda o uspešnosti sprovođenja Inkluzivnog centra bila je poseta ACT-a kao donatora ovog projekta, gde smo shvatili koliko smo se međusobnim radom i druženjem osnažili i shvatili da i najvećim izazovima možemo odgovoriti kao pobednici.

Hvala svim sugrađanima što su prepoznali naš rad kao dobar i podržali nas u najtežim vremenima za nas, ali sada nam je podrška ptrebnija nego ikad, jer naš Inkluzivni centar treba da nastavi da živi. Pozivamo vas, da nam se priključite i podržite nas, jer svaka pomoć nam je dragocena!?”

Related posts

Leave a Comment