SARADNJOM LABORATORIJE SIM LAB I OPŠTINE LAJKOVAC, DONACIJA BESPLATNIH ANALIZA GRAĐANIMA, CILJ: ZDRAVLJE GRAĐANA, BORBA PROTIV MALIGNIH BOLESTI I BELE KUGE

SIM LAB laboratorija u saradnji sa opštinom Lajkovac donela je odluku o donaciji besplatnih određenih laboratorijskih analiza građanima opštine Lajkovac, a sve u cilju unapređenja i povećanja efikasnosti i kvaliteta lečenja građanstva, a prvenstvenio borbe protiv malignih bolesti i bele kuge. U pitanju su prvenstveno besplatne onkološke analize, analize za trudnice i podrška za vantelesnu oplodnju.Na ovaj način, opština Lajkovac i SIM LAB sprovode zajedničku akciju za zdravlje građana.

Tim povodom, SIM LAB je najpre uputio opštini Lajkovac Pismo o namerama, a nakon što su detalji utanačeni i zajedničkom saradnjom stvoreni uslovi za realizaciju donacije, u Gradskoj kući je održana zajednička konferencija za medije, kako bi šira javnost bila upoznata sa pogodnostima ove značajne donacije.

Donirane laboratorijske analize su:

– besplatna analiza krvne slike za sve onkološke pacijente opštine Lajkovac

– besplatna analiza trudnica Skrining na GBS – za sve trudnice

– podrška za sve građane koji su u procesu Vantelesne oplodnje, popust na analize od 10% do 50%

– pored toga, SIM LAB laboratorija donela je odluku da dodeli porodične kartice sa stalnim popustom zaposlenima u opštini Lajkovac, koje omogućavaju popust od 30% za sve laboratorijske analize (biohemija i mikrobiologija) u laboratorijama SIM LAB u celoj Srbiji.

Povodom donacije laboratorijskih analiza građanima opštine Lajkovac i zajedničke akcije za zdravlje građana, medijima se prvo obratio predsednik opštine Andrija Živković i izrazio zahvalnost donatoru:

“Želim da se zahvalim laboratoriji “SIM LAB” na ovom gestu. Ovim su pokazali da su društveno odgovorna frima, koja pre svega brine o svojim korisnicima i stanovnicima opštine Lajkovac, u ovom vremenu kada smo svi svesni koliko je zdravlje bitno.”

Pored predsednika Živkovića, konferenciji za medije u ime lokalne samouprave prisustvovala je i načelnica Opštinske uprave Mirjana Đaković.

U ime donatoram konferenciji za medije prisustvovale su Nevena Cvetković, direktor marketinga i prodaje i Teodora Simić,  stručni saradnik za medije.

Predstavnici SIM LAB-a govorili su o akcijama koje će biti sprovođene u narednom periodu, kako u Lajkovcu, tako i u drugim opštinama, ukupno 10,  u kojima imaju svoje laboratorije:

SIM LAB Laboratorija obavlja analize iz oblasti kompletne biohemije, mikrobiologije sa virusologijom i patologijom. Duži niz godina uspešno poslujemo u Lajkovcu, pa s tim u vezi sa velikim zadovoljstvom želimo da vas informišemo da smo doneli Odluku o donaciji određenih laboratoriskih analiza za vaše sugradane, a sve u cilju unapređnja i povećanja efikasnosti i kvaliteta lečenja gradjanstva Opštine Lajkovac. Donacija laboratorijskih analiza sadrži:besplatnu kompletnu krvna slika za sve onkološke pacijente opštine Lajkovacm besplatna analiza – Skrining na GBS-za sve trudnice, podrška za sve građane koji su u programu Vantelesne oplodnje, popust na analize 10-50 popusta.“

Naime, kako je naglašeno, SIM LAB Laboratorija je u trenutku COVID krize primetila da su zapostavljene  dve najveće pošasti koje opterećuju savremen svet tako i našu zemlju, a to su maligne bolesti i bela kuga, pa s tim u vezi, SIM LAB je zajedno sa opštinom Lajkovac pripremio paket besplatnih laboratoriskih analiza koje će pomoći prvenstveno u borbi protiv ovih problema, ali i drugih.

Donatori i rukovodstvo opštine Lajkova su uvereni, da će ova zajednička preventivna akcija i očuvanja zdravlja građana opštine Lajkovac uvećati natalitet i kvalitet života

SIM LAB laboratorija nalazi se u strogom centru Lajkovca, u neposrednoj blizini Gradske kuće, na adresi Vladike Nikolaja 10D.

Lajkovčani su inače ovoj laboratoriji, i to vrlo brzo i sa lakoćom, već uveliko poklonili svoje poverenje.

Related posts

Leave a Comment