ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA RADA PEROVIĆ NA ŠIREM SPISKU ZA OLIMPIJADU

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, aktuelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i vicešampiona OI, saopštio je širi spisak od 20 igračica za XXII Olimpijske igre u Tokiju. Među 20 najboljih srpskih odbojkašica je i članica lajkovačkog Železničara Rada Perović, što je veliko priznanje za ovu mladu sportistkinju i za OK Železničar.

Na širem spisku je i Sanja Đurđević uz OK Ub,  na poziciji libera.

Odbojkaški turnir će se odigrati od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju. Do početka ima još mesec dana i ostaje da vidimo da li će kroz prijateljske utakmice Rada Perović izboriti mesto za nastup na Olimpijskim igrama, ali i bez obzira na to dvomesečne pripreme sa reprezentacijom predstavljaju ogromno iskustvo za 21-godišnju prvotimku Želje.

Rada od početka maja trenira sa svetskim zvezdama kao što su Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Ana Bjelica, Bjanka Buša i druge. U konkurenciji tehničara, na poziciji koju igra Perović, su legendarni kapiten reprezentacije Maja Ognjenović, još jedna internacionalka Slađana Mirković i Ana Jakšić iz TENT-a.

Podsećamo da su među 16 odbojkašica koje su nastupale za reprezentaciju Srbije na upravo završenom turniru Lige nacija primači Želje Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac. Lajkovački klub na ovom takmičenju je predstavljao i skaut Lazar Tabaković, kao član stručnog štaba reprezentacije, a poznato je i da je šef stručnog štaba našeg superligaša Branko Kovačević glavni pomoćnik selektora Terzića.

Na širem spisku selektora Zorana Terzića, od kojih četiri odbojkašice neće putovati u Tokio, su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), SLAĐANA MIRKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA), ANA JAKŠIĆ (TENT, OBRENOVAC) I RADA PEROVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

KOREKTORI: TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA), ANA BJELICA (RADOMKA RADOM, POLJSKA) I SARA CARIĆ (TENT, OBRENOVAC).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), TEODORA PUŠIĆ (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA) I SANJA ĐURĐEVIĆ (UB).

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), MINA POPOVIĆ (SKANDIĆI, ITALIJA), MAJA ALEKSIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA) I JOVANA KOCIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA).

PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (FENERBAHČE ISTANBUL, TURSKA), BJANKA BUŠA (FENERBAHČE ISTANBUL, TURSKA), BOJANA MILENKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), JELENA BLAGOJEVIĆ (ŽEŠUV, POLJSKA), KATARINA LAZOVIĆ (LOĐ, POLJSKA) I SARA LOZO (ALTAJ, KAZAHSTAN).

 

Related posts

Leave a Comment