SPEKTAKULARNA ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA

U prepunoj bioskopskoj sali lajkovačkog Kulturnog centra održana je tradicionalna Završna priredba preškolaca, koja je svojom brižljivo pripremljenom koncepcijom u potpunosti animirala prisutne. Sve je bilo brižljivo isplanirano i savršeno organizovano do najsitnijih detalja, od besprekorno uređene bine do maštovitog nastupa mališana.

Priredbu povodom završetka pripremnog predškolskog programa pod nazivom “NEK’ ŽIVI LJUBAV” , sadržana od horskih pesama i muzičkih koreografija, realizovalo je  136 predškolaca, generacije dece rođene od od 1. marta 2014. do 1. marta 2015. godine, koji su obavezni pripremno predškolski program završili u “Leptiriću”.

Direktorka PU “Leptirić” Mila Lončar Mitrović je naglasila da je ovo napokon bila prva svečanost posle duže pause, zbog poznatih epidemioloskih uslova i dodala:

“Želeli smo da organizujemo ovaj događaj, jer je ovo veliki i važan dan ne samo za predškolce  i njihove porodice, već i za našu ustanovu, ali i za sam Lajkovac.

Danas se završava ako ne najlepši, sigurno najbezbrižniji deo detinjstva naših predškolaca.

Roditeljima se zahvaljujem na saradnji i želim puno uspeha u roditeljstvu i odgajanju i vaspitanju dece.

Vaspitačima koji su realizovali ove godine pripremno predškolski program čestitam na uspešnom završetku istog ,na dobro pripremljenoj generaciji za školu u koju su, sigurna sam, utkali svo svoje pedagoško umeće.

Draga deco, ponosni smo na vas i srećni što smo bili deo vaseg detinjstva i odrastanja.

Želim vam da budete zdravi, srećni, nasmejani, uspešni u školovanju, ali i u životu.”

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je i sam prosvetni radnik, povodom ovog lepog događaja je između ostalog rekao:

“Malo na drugačiji način u odnosu na prethodne godine zbog pandemije COVID 19, imali smo opet tu čast da ispratimo predškolce u prvi razred. Ono što je sigurno kada su predškolci u pitanju I kada je završna priredba vrtića u pitanju jeste, da sve to odiše sa puno radosti, puno nade, puno osmeha. Naši najmlađi predstavljaju budućnost našeg Lajkovca i ovo je sigurno jrfan od najradosnijih dana za našu opštinu. Ono što je bila moja uloga danas jeste, da zajedno sa roditeljima svi se trudimo da takvih dana, ne samo u Lajkovcu već i u čitavoj Srbiji bude što više. Sve ono što radimo i što se trudimo da uradimo jeste za budućnost i Lajkovca i Srbije. Ja mogu da im poželim puno sreće i sve najbolje u nastavku školovanja, puno zdravlja i uspeha, da kroz buduće godine stasaju u čestite i poštene ljude i da dostojno reprezentuju Lajkovac, ma gde bili.”

Završna priredba lajkovačkih predškolaca bila je i ovoga puta svojevrsni spektakl za meštane, tokom kojeg su deca i njihovi vaspitači kroz realizovani program napravili retrospektivu naučenog i ovladanog tokom predškolskog programa i boravka u vrtiću.

Related posts

Leave a Comment