NEMA MESTA PANICI

Prema tvrdnjama nadležnih i odgovornih, situacija sa amonijakom u hladnjači u Lajkovcu je stabilna i pod kontrolom. I pored ćinjenicenice da je Hladnjača “Fruvela” blizu sedam dana bez struje, kažu da za sada nema opasnosti od curenja amonijaka, jer je pritisak u sudovima optimalan i negde je tek preko polovine od dozvoljenog.

U komorama ima oko 800 tona uskladištene robe, mahom mesa i manjih količina voća. U pojedinim komorama temperatura je 26 stepeni ispod nule i roba u njima je za sada bezbedna. Iz komora u kojima je temperatura porasla, komitenti su juče svoje značajne količine mesa izmestili.

Sa više aspekata traži se rešenje za situaciju u hladnjači. Pominje se i strateški partner za ovaj značajan privredni kapacitet, a  kako saznajemo, gazde hladnjače će tužiti Elektrodistribuciju zbog isključenja struje bez najave.

Lajkovčani strahuju zbog potencijalne opasnosti od amonijaka u hladnjači, i to ne samo oni koji žive u neposrednoj blizini, već i šire okruženje.Sve nadležne strukture u Lajkovcu, na čelu sa Opštinskim kriznim štabom, permanentno prate situaciju i preduzeli su sve neophodne korake. Sudeći po dosadašnjim iskustvima, u slučaju da problem eskalira i da dođe do akcidentne situacije, to sigurno ne bi bio problem samo ove lokalne samouprave.

 

 

Related posts