KNJIŽEVNO VEČE VLADE ARSIĆA

U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u četvrtak, 17. juna od 18 časova u velikoj sali Gradske kuće je kniževno veče Vlade Arsića; predstavljanje knjige 14:14 i osvrt na knjigu Izgubljene u magli.

Vlada Arsić: “Četiri godine pre Hirošime, Srbiju je zadesila eksplozija jačine atomske bombe. Potres se osetio širom Šumadije, a Smederevo je razoreno do temelja. Katastrofa epskih razmera brzo je zaboravljena, a pod tonama otkinutog železa i raznetih leševa, zatrpana je i istina. Sve dok se nije pronašao jedan običan, ženski prsten. Ovako bi, otprilike, glasio siže romana 14:14. Ono što je posebno zanimljivo, barem meni, jeste činjenica da je ova tragedija u Smederevu opšte mesto, nešto za šta svi znaju, dok je za ostatak Srbije potpuna nepoznanica.”

Gotovo istovremeno, početkom godine, u izdanju Fondacije „Tijana Jurić“, izašao je reprint romana „Izgubljene u magli“, za koji godinama vlada veliko zanimanje, a do kojeg se nije moglo doći.

To je knjiga o tri devojčice, baš onakve devojčice sa kakvim se surećemo svaki dan, koje se spletom nemilih okolnosti upliću u mrežu obmana, lažnih obećanja, sirovih strasti i zločina, nakon čega se njihov život pretvara u pakao.

Petar Milatović: “Izgubljene u magli je potresna priča o trgovini ljudima sa sjajno psihološki iznijansiranim likovima koja nas vodi kroz mračnu paučinu podzemlja. Vlada Arsić majstorski drumuje tim svetom rasplićući mrežu i otkriva nam deo našeg paralelnog sveta koji ne vidimo, ili ne želimo da vidimo.”

Vlada Arsić

Vlada Arsić rođen je u Beogradu, 1963. godine. Dugogodišnji je urednik i novinar u brojnim listovima i časopisima. Pisao je za Press, Ilustrovanu politiku, Politikin zabavnik, Nacionalnu reviju Srbije, reviju SAT Plus… Autor je i prvi urednik televizijske serije Od zlata jabuka. Autor je publicističke knjige Lopatanje đavola (2010) i romana Izgubljene u magli (2012), Armagedon (2014), Brodolom (2014) i Kad zvona zaneme (2016). Roman Izgubljene u magli adaptiran je u radio-dramu koja je premijerno emitovana na Drugom programu Radio Beograda, 2015. godine. Noć arhangela (2016), Neviđena Srbija (2018), Priče uz ognjište (2019), Osinje gnezdo (2020.), romana 14:14 (2021.).

Angažovan je kao edukator Fondacije „Tijana Jurić” i licencirani je predavač MUP-a na temu pedofilije, narkomanije, sekti, trgovine ljudima i internet-predatora.

Živi i stvara u Beogradu

Related posts

Leave a Comment