PORAZ “ŽELJE”, “ZADRUGAR” POBEDIO FAVORITA

“Železničar” je doživeo novi poraz, ovoga puta na gostovanju u Loznici. Domaći su pobedili rezultatom 2:0, a sve je bilo gotovo za dva minuta. Oba gola postigao je Nenad Đurić, u 20. i 22. minutu. „Plavi“ su imali početnu inicijativu, nakon čega su se Lozničani trgli i zaigrali žustrije. U 20. minut golman je loše intervenisao što je Đurić kaznio – loptu je sa dvadesetak metara poslao u praznu mrežu. Samo dva minuta kasnije nova radost za Lozničane. Maksimović je odlično proigrao Đurića kome sa pet, šest metara nije bilo teško da još jednom savlada golmana gostiju. U nastavku igralo se obostrano otvoreno sa više prilika na obe strane. Mogao je i “Železničar” postići pogodak, ali na kraju je rezultat iz prvog poluvremena ostao nepromenjen.

Posle dva uzastopna poraza, situacija nimalo dobra za našeg srpskoligaša. Na pretposlednjem je mestu od 16 klubova, sa šest bodova iz osam kola. U sledećem kolu dolazi novajlija “Zlatibor” iz Čajetine, koji je do sada skupio osam bodova i to može biti prilika za važna tri boda. U derbiju kola u Valjevu “Budućnost-Krušik” i kragujevački “Radnički” igrali su nerešeno 1:1, domaći su izjednačili u finišu meča. Odstojanje na vrhu je nepromenjeno, Kragujevčani imaju bod više, a moglo bi se reći da je iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva visok plasman Šapina, koje su na trećem mestu sa bodom manje od Valjevaca.

Veliku pobedu ostvario je “Zadrugar” u nedelju, u osmom kolu Zone Drina. Pred oko 300 svojih navijača rezultatom 3:2 savladao je jednu od vodećih ekipa prvenstva Radnički iz Valjeva. Tako su zeleno-beli predvođeni novim-starim trenerom Pakićem nastavili sa pobedama na svom terenu. Golove za “Zadrugar” postigli su Jerinić u 6, Simeunović u 61. i Mitrović (jedanaesterac) u 71. minutu, dok su strelci za goste bili Đurić u 29. i Petrašević u 66. minutu.

Po veoma lepom vremenu publika je mogla biti sasvim zadovoljna: viđena je prava prvenstvena utakmica sa puno zalaganja i borbenosti i čak pet golova. “Zadrugar” je dva puta vodio, gosti uspevali da izjednače, ali je posle gola iz jedanaesterca lajkovački zonaš još jednom stekao prednost i sačuvao je do kraja. Domaći su ipak bili opasniji u ovom meču, propustili su još dve odlične šanse, pogotovo Jerinić u situaciji kada je bio sam ispred golmana “Radničkog.” S druge strane Valjevci, koji važe za kvalitetan sastav, osim dva pogotka od kojih se jedan zbio posle greške golmana, nisu imali nijednu ozbiljniju priliku.
“Zadrugar” sada ima devet bodova i nalazi se na desetom mestu. Sledećeg vikenda gostuje OFK Osečini, koja u dosadašnjem toku prvenstva ima samo jednu pobedu i sa šest bodova nalazi se na 14. mestu.

Related posts