FK STRMOVO PROSLAVILO TITULU I PLASMAN U ZONU

Verovatno dugo jedan klub nije bio tako dominantan u Kolubarskoj okružnoj ligi kao Strmovo 1968 u sezoni 2020/21.  Kolo pre kraja prvenstva, Strmovo ima 19 bodova više od drugoplasiranog „Dimitrija Tucovića“ iz Ćelija i 25 više od trećeplasiranih Banjana! Vrlo je moguće da je Strmovo ove godine najubedljiviji prvak u svim srpskim ligama. Uprava i fudbaleri kluba titulu su posvetili pokojnom Obrenu Radovanoviću, ključnom čoveku za uspon FK Strmovo, po kome se od subote zove i stadion za čiju izgradnju je najzaslužniji.

U 29 odigranih kola Strmovo je upisalo 23 pobede, četiri remija i samo dva poraza, uz neviđenu efikasnost: gol razlika je +75 (dali 95 golova, primili 20)! U subotu su deklasirali valjevski OFK Brđanac sa 6:0, dok u poslednjem kolu gostuju Pepeljevcu.

U otvorenoj i vrlo korektnoj utakmici, u kojoj je od početka bilo jasno da je Strmovo znatno kvalitetniji i pripremljeniji suparnik, rezultat je bio 6:0 za domaćina. Strelci: Savković u 14. (penal), 60. i 78. minutu,  Nešić u 32, Rajković u 55. iz penala i Mijailović u 89. minutu. U prvih 11 igrali su: Vojisavljević, Vuković, Mijailović, Živković, Savković, Nikolić, Pavić, Spasojević, Nešić, Rajković i Gavrilović.

S obzirom na to da su odigrali poslednju prvenstvenu utakmicu na svom stadionu, a da je već odavno jasno da su prvaci, posle meča sa Brđancem uručen je šampionski pehar i uz bakljadu organizovana proslava titule. Uprkos slavlju, ceo događaj propraćen je pijetetom prema idejnom tvorcu uspona kluba Obrenu Radovanoviću, uspešnom privredniku rodom iz Strmova, nekadašnjem golmanu, koji je u februaru preminuo u 67. godini. Radovanović je bio glavni finansijer rada kluba i izgradnje novog stadiona, koji je otvoren 5. septembra 2020. godine.

Radovanovići i dalje podržavaju klub, članovi porodice su prisustvovali proslavi šampionske titule, a Obrenova kćerka Mirjana je posle utakmice i dodele pehara izjavila: „Potrudili smo se da ga ne obrukamo, da pokažemo da nas je naučio da budemo jaki, da život pred nas postavlja hiljadu i jednu prepreku, ali da samo od nas zavisi koliko možemo dati od sebe i da idemo dalje.Hteli smo da pokažemo svima da, iako on nije sa nama, da će zauvek biti uz nas i daje nam snagu da sve ovo danas priredimo. Možda bi on napravio i veći spektakl.“

Velika želja Obrena Radovanovića bila je da na stadionu Strmova gostuju veterani Partizana, tako da su u subotu bili prisutni legende Rade Zalad, Nenad Stojković, Bane Smiljanić i drugi. „Članovi Partizana jesu naši prijatelji i to govori koliko je Obren bio veliki čovek i koliko je ostavio iza sebe. Uz sećanje na njega biće ovde još mnogo dobrih utakmica, rezultata i slavlja. Potrudićemo se da i u Zoni opravdamo njegova očekivanja“, rekla je Mirjana Radovanović.

Predstavnik Fudbalskog saveza Kolubarskog okruga šampionski pehar je uručio kapitenu i najboljem strelcu Strmova Dragiši Savkoviću Gilu. „Zahvaljujem Obrenovoj porodici jer bez njih ovo definitivno ne bi bilo ovako. Bio je veliki čovek, koji nam je omogućio sve uslove, a mi smo svaku utakmicu igrali za njega. Mislim da će ovo biti lepa priča koja će dugo da traje, da će Strmovo biti stabilan zonaški klub. Imamo tu sreću da će nam doći lajkovački Železničar, valjevska Budućnost Krušik, do pre dve godine za nas je bila naučna fantastika da se sastanemo sa takvim klubovima, a to je sada realnost. Pokazali smo da nešto vredimo. Zahvaljujem još jednom porodici Radovanović, upravi i igračima, koji su ostali „svi kao jedan“ kada je umro Obren, koji je vodio sve i teško je bilo kada ostanete bez „glave“. Nećemo stati na ovome, vredno ćemo da radimo, neka pojačanja su već kaparisana, uprava radi vredno, a imamo fenomenalne uslove.“

Predsednik kluba Vojimir Radivojević je istakao da je plasman u zonski rang takmičenja najveći uspeh u istoriji Strmova. „Zbog toga moramo još više i bolje da se organizujemo, da vredno radimo. Zonski rang je znatno jači, naredne sezone igramo sa vrlo ozbiljnim ekipama kao što su Železničar, Budućnost-Krušik, Vrelo, Sloga iz Bosavaca itd. Nadam se da ćemo dovesti adekvatna pojačanja kako bismo mogli da imamo značajniju ulogu i u tom rangu, i kako bi ljudi u našem selu i okolnim selima, pogotovo deca i mladi, uživali u dobrom fudbalu.“

Sekretar kluba Milan Filipović takođe ističe da su posle Obrenove smrti uprava kluba i igrači obećali da će ostvariti cilj koji su postavili. „ Nadamo se da ćemo održati dosadašnji entuzijazam, pozitivnu atmosferu, fer igru i timski duh i u višem rangu takmičenja i na adekvatan način odgovoriti budućim izazovima. Pored izazovnog takmičenja seniorskog tima, formiraćemo omladinsku selekciju koja će se sada takmičiti kao mlađa kategorija, u nadi da će naslediti naš tim u budućnosti i nastaviti istim ili jačim tempom.“

I na kraju da podsetimo da je Strmovo za tri godine prošlo tri ranga takmičenja: od Opštinske lige Ljig-Lajkovac-Mionica, preko Međuopštinske lige Kolubara – grupa Istok do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji plasmanom u Kolubarsko-mačvansku zonu.

Očigledno je da su u klubu svi svesni izazova koji ih očekuju i da iskazuju spremnost da nastave na temeljima koje je široke duše i vrlo posvećeno izgradio Obren Radovanović.

Related posts

Leave a Comment