UDRUŽENJE PENZIONERA OBEZBEDILO I LETOVANJE NA CRNOGORSKOM PRIMORJU

Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac ulaže maksimalne napore da isprati sve potrebe pripadnika treće dobi. Tako je bilo i tokom pandemije. Brinulo se o ogrevu, pomoći socijalno najugrroženijim članovima, deljeni su prehrambeni i higijenski paketi, ne samo članovima udruženja već i svim ostalim sugrađanima kojima je pomoć bila potrebna. Jedino se nisu mogla organizovati druženja i putovanja, to im je kažu najviše nedostajalo, bar koji izlet, ili druženje petkom koje su taman ponovo ustalili u prostorijama svog kluba.

Sada, kada se epidemiološka situacija značajno stabilizovala, na red su došla putovanja. Taman što su imali mogućnost da se prijave za banjsko lečenje, stiže ponuda i za more.

Naime, Opštinsko udruženje penzionera organizuje letovanje u Šušnju, pod izuzetno povoljnim uslovima: pun sedmodnevni pansion u sezoni po ceni od 100 evra, a van sezone za svega 80 evra. Za decu su, zavisno od njihovog uzrasta, obezbeđeni maksimalni popusti.

Zainteresovani za letovanje, za uplate i dogovor oko termina treba da se jave u prostorije Opštinskog udruženja penzionera, a predsednik Branko Perić napominje, da osim penzionera, jednako pravo da se prijave za letovanje imaju svi građani Lajkovca, a jedini uslov je da plate članarinu u iznosu od 500 dinara.

Pored toga što širokom lepezom aktivnosti nastoji da svojim članovima starost učini što humanijom i što osmišljenijom, Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac ima interaktivan odnos sa kompletnom zajednicom i redovno priskače u pomoć svugde gde je to potrebno, ne samo svojim članovima.

Inače, praksa je i ovde pokazala da većina penzionera, delimično zbog štedljivosti, ali i zbog za njih optimalnijeg vremena,  uplaćuje aranžmane u predsezoni ili na iskraju sezone. Penzionerima svakako odgovara i da ranije uplate svoje aranžmane i da ih otplaćuju na rate. Posebna pogodnost ponude  lajkovačkog Udruženja je u tome, što penzioneri na letovanje mogu povesti svoje unuke, pod izuzetno povoljnim uslovima.

Lajkovački penzioneri naglašavaju, da izuzetno vole da putuju i da se druže i da sada zapravo žele da nadoknade sve ono za šta nisu imali vremena dok su radili.

 Cilj je prvenstveno da se ublaži materijalnii i socijalni položaj penzionera i da se sačuva njihovo zdravlje, kažu u  Udruženje penzionera.

Related posts

Leave a Comment