ODLUKA O OPSTANKU RUBRIBREZE U POSLEDNJEM KOLU PROTIV ZADRUGARA

Zadrugar je danas zabeležio najubedljiviju pobedu ove sezone: pred svojim navijačima savladao je Drinu iz Ljubovije sa 6:2. Tako je Drina za dva kola u Lajkovcu primila čak 11 golova, podsećamo da im je Breza prošle nedelje dala pet.

Međutim, Kujani su danas izgubili u Vrelu minimalnim rezultatom 1:0, tako da i dalje strepe za opstanak, jer je Mladost u Dračiću pobedila valjevski Radnički sa 2:1 i jedina ima mogućnost da prestigne Brezu u poslednjem kolu.

Igra slučaja, odnosno žreb svojevremeno je odredio da se u poslednjem kolu sastaju dva lajkovačka zonaša, tako da meč sa Zadrugarom odlučuje o opstanku Rubribreze. Dovoljno je da Breza pobedi na svom stadionu i opstanak je obezbeđen, uprkos devet oduzetih bodova u prvom delu sezone. Mladost iz Dračića ima bod manje, očekivano bi bilo da u poslednjem kolu izgubi u Divcima, koji ima sedam uzastopnih pobeda, ali se Rubribreza ne sme na to osloniti.

Mladost iz Donjeg Dobrića definitivno je otpisana današnjim očekivanim porazom u Bogosavcima, a ranije Klupci i ljiški Spartak.

Kvalitetna i obostrano korektna utakmica, uz izvanredno suđenje, viđena je danas u Vrelu. Domaćin je došao u vođstvo već u 9. minutu, pogotkom štopera Matića. Breza je bila dosta bolji suparnik u prvom poluvremenu, ali, nažalost, nije iskoristila penal u 40. minutu i priliku za izjednačenje.

Lepu utakmicu imali su priliku da gledaju i ljubitelji fudbala na stadionu Zadrugara. Zeleno-beli su veći deo polusezone proveli u sredini tabele, za opstanak ne brine ni Drina, tako da se igralo „za svoju dušu“, a posledica toga je i puno golova. Strelci za domaće bili su: Novaković u 4, Lukić u 10, Vlada Jerinić u 30. i 78. minutu, Gavrilović u 75. i Nemanja Pavlović u 83. minutu. Dvostruki strelac za goste bio je Todorović u 17. i 60. minutu.

Zadrugar je na osmom mestu sa 40 bodova. Pri dnu tabele, gde se vodi borba za opstanak, trenutno je ovako: na 11. mestu je Jedinstvo iz Vladimiraca sa 30 bodova, Rubribreza dvanaesta sa 29, Mladost iz Dračića ima 28 bodova, Radnički Klupci 25, Mladost iz Donjeg Dobrića 23 i Spartak iz Ljiga pet bodova.

Kao što smo rekli, u poslednjem kolu Kolubarsko-mačvanske zone sledećeg vikenda sastaju se Rubribreza i Zadrugar. Direktni konkurent Brezi za opstanak Mladost iz Dračića gostuje Divcima, a Vladimirčani, koji još nisu izborili opstanak, igraju u Ljuboviji.

Pitanje prvaka Zone još uvek nije rešeno. Rađevac i dalje ima bod više od Sloge iz Bogosavaca. Krupanjci dočekuju Mladost iz Prnjavora, dok Sloga gostuje valjevskom Radničkom.

Related posts

Leave a Comment