SAOPŠTENJE ZA RADNIKE “KOLUBARE”

Neposredno nakon današnjeg sastanka predstavnika sindikata rudara “Kolubare” sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Sindikalna organizacija EPS “Kolubara” izdala je Saopštenje za radnike “Kolubare”, koje prenosimo u celosti:

SAOPŠTENJE ZA RADNIKE “KOLUBARE”

Na osnovu zahteva sa zbora radnika, održanog 24.05.2021. godine, danas, 28.05.2021. godine, predsednik Sindikata EPS "Kolubara" Miodrag Ranković imao je sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Tom prilikom, predsednik Vučić upoznat je sa svim zahtevima iznetim na zboru.

Na sastanku predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će u najkraćem roku doći u "Kolubaru", lično razgovarati sa rudarima i odgovoriti na sve njihove zahteve. Takođe, istakao je da Srbija ne može i ne treba da se odrekne prirodnih resursa, koji omogućavaju energetsku nezavisnost države. Posebno je naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću, u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Nije dobro za rudare "Kolubare" to što su pojedini sindikalni poverenici, koji su na strani Milana Đorđevića, zbog ličnih interesa, podržali ministarku rudarstva Zoranu Mihajlović i uvozne lobije.

Zbor, kome je prisustvovalo više od 7000 radnika, nije bio političke prirode, već je za cilj imao odbranu radnih mesta, egzistencije preko 50.000 porodica i života stanovnika svih opština u kojima se eksploatiše ugalj i proizvodi električna energija u termoelektranama. To je osnova očuvanja energetske stabilnosti i nezavisnosti države Srbije.

Predsednik Sindikata EPS "Kolubara" Miodrag Ranković zahvalio je predsedniku Vučiću na razumevanju i podršci rudarima i istakao da će svojim dolaskom još jednom dokazati da je uz radnike "Kolubare".

Miodrag Ranković zahvaljuje svim radnicima i sindikalnim poverenicima koji su prisustvovali zboru i time mu, kao predsedniku Sindikata EPS "Kolubara", pružili podršku i ukazali veliko poverenje.

Molimo radnike da prate svoj Sindikat "Kolubare", a o svim daljim aktivnostima biće blagovremeno informisani.

S R E Ć N O!

SINDIKALNA ORGANIZACIJA