PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNIKOM SINDIKATA RUDARA KOLUBARE I DIREKTOROM EPS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa v.d. direktorom Javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije” (EPS) Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima.

U saopštenju je navedeo da je predsednik Vučić saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik sindikata kao i stavove EPS-a, “preduzeća od strateške važnosti za Srbiju”.

Predsednik Vučić je rekao da je pitanje implementacije “zelene agende” jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, navodeći da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i očuvanju životne sredine, ali da država ne može da se odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države.

Vučić je naglasio da će nastaviti razgovore sa članovima Vlade i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Predstavnik Sindikata Miodrag Ranković preneo je Vučiću zahtev rudara da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Rudari Kolubare izražavaju veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pokazanom razumevanju i ulažu veliku nadu u pozitivan epilog situacije, koja je od velikog značaja ne samo za Kolubaru i EPS, već i za budućnost Srbije.

Related posts

Leave a Comment