DEBAKL ŽELEZNIČARA ZA KONAČNI OPROŠTAJ OD SRPSKE LIGE

Železničar se danas potpuno obrukao pred simpatizerima i malobrojnim navijačima porazom na svom stadionu od pretposlednje Gruže sa 4:1, iako je na poluvremenu vodio sa 1:0. Već nekoliko kola je jasno da će se Železničar teško izvući od povratka u Zonu, ali po načinu na koji se to desilo deluje da je klub u velikoj krizi.


S obzirom na to da su do kraja prvenstva ostala dva kola, iz lige sigurno ispadaju Železničar, Gruža, Šumadija i Bane iz Raške. Za preostala tri mesta ( a možda i četiri) najoozbiljniji kandidati su Jošanica sa 38 bodova, koja ima male – teoretske šanse za opstanak, zatim Sušica sa 43 i Tutin i Budućnost Krušik sa po 44 boda.


Valjevci su zabeležili neverovatan pad, jer su se na početku prolećnog dela nalazili bliže vrhu tabele, a onda su nanizali poraze i došli u situaciju da se bore za opstanak. Danas ih je u Valjevu savladao Mladi radnik golom pri kraju utakmice.


Za opstanak i dalje strepe Mačva iz Bogatića sa 47 i Mladi radnik iz Požarevca sa 48, ali praktično nisu sigurni ni Sloga ZZ (Petrovac na Mlavi) i Takovo sa 49, pa i Smederevo sa 50 bodova.


Od srpskoligaša iz našeg kraja jedino je ubsko Jedinstvo „osvetlalo obraz“ – posle stvarno uspešne sezone obezbedili su drugo mesto.


U nedelju 30. maja Železničar gostuje Jošanici, dok u poslednjem kolu dočekuje prvaka Srpske lige Zapad požešku Slogu.

Related posts

Leave a Comment