POBEDA ZADRUGARA U VALJEVU, BREZA KOD KUĆE REMIZIRALA SA KLUPCIMA

Na Petom puku u Valjevu Zadrugar je danas potpuno nadigrao Radnički, konačan rezultat je bio 2:0, ali je mogao biti ubedljiviji da su fudbaleri iz Lajkovca iskoristili bar deo stopostotnih šansi koje su imali.

Činjenica je da sastav Radničkog u drugom delu sezone pretežno čine momci iz omladinskog pogona, ali se ipak radi o ekipi iz gornjeg dela tabele. Zadrugar je bio oslabljen za najboljeg strelca Jerinića, zatim za Radosavljevića i bonus igrača Milanovića, ali se i Gavrilović povredio već u 15. minutu utakmice. Upravo je Gavrilović postigao prvi gol i to u 13. minutu, dok je na 2:0 povisio Pavlović u 24. minutu. Osim toga, napadači Zadrugara su iz kontranapada propustili bar pet izvanrednih prilika za gol, bivali su i sami pred golmanom domaćih.

Oslabljena za nekoliko prvotimaca koji su u prošlom kolu dobili parne žute kartone, nastupajući sa samo dva rezervna igrača, Rubribreza je odigrala nerešeno 1:1 sa Radničkim iz Klupaca, pretposlednjim timom na tabeli i jednim od direktnih konkurenata za opstanak. Kujani su poveli već u 13. minutu golom Pere Stanojevića i prvo poluvreme je završeno vođstvom Rubribreze, ali su gosti izjednačili u 66. minutu pogotkom Stojanovića. Lajkovčanima je i na ovoj utakmici isključen jedan fudbaler: u pitanju je Nemanja Marković koji je u 86. minutu zbog drugog žutog dobio crveni karton. Požuteli su Pavlović i Stanojević.

Predsednik kluba Ivan Stefanović ponovo je ogorčen suđenjem i kaže da ni takvo suđenje „nije bilo dovoljno da znatno lošija ekipa uzme sva tri boda u Brezi“. „Cilj je ostvaren i direktni konkurent je, uprkos svemu, uzeo samo jedan bod. Ali, bez obzira na sve i dalje prkosimo svima i najavljujemo da ostajemo u ligi iako smo sami protiv svih“, izjavio je Stefanović.

U okviru 26. kola Kolubarsko-mačvanske zone danas je odigrana još jedna utakmica u kojoj je Mladost iz Dračića pobedila Ribnicu u Mionici sa 1:0. Ostali mečevi se igraju sutra, a za Rubribrezu je posebno interesantan duel u Donjem Dobriću između Mladosti i Jedinstva iz Vladimiraca.

Posle današnje pobede na gostovanju u Valjevu, Zadrugar je pretekao Ribnicu i nalazi se na osmom mestu sa 37 bodova. Tu će i ostati bez obzira na ishod sutrašnjih mečeva. Rubribreza će takođe zadržati 12. mesto sa 25 bodova, Mladost iz Dračića ima 21 bod, Mladost iz Donjeg Dobrića 20 i utakmicu manje, Radnički Klupci 19 i Spartak iz Ljiga pet bodova. Iz lige ispadaju dva kluba.

Sutra se igra derbi u Vrelu, gde će domaćin dočekati Slogu iz Bogosavaca.

U 27. kolu Zadrugar dočekuje OFK Divci, a Rubribreza gostuje u Prnjavoru.

Related posts

Leave a Comment