DOM ZA PANTELIĆE IZ BAJEVCA

Potrebno je još svega 3.000 evra da bi porodica Pantelić iz Bajevca sa petoro dece konačno živela u normalnim uslovima! Otac, bolesna majka i njihovih pet sinova Ivan (18), Jovan (17), Đorđe (14), Aleksandar (13) i Marko (10) žive u dve male i neuslovne sobe.

Poznavaoci prilika tvrde, da je majka u toj meri psihički obolela, da čak jedno vreme nije prepoznavala svoju decu.

Glava porodice, otac je žestok borac, pa uprkos tome što je i on bolestan, radi da bi izdržavao porodicu.

Ranije, dok ih nisu stigli brojni problemi, uz pomoć rodbine i prijatelja započeli su izgradnju nove kuće i uspeli su da je ozidaju i pokriju. Ta kuća sada već godinama stoji nedovršena i neupotrebljiva. Tako je već godinama.Ni makac.

Prošle godine, povodom Božićnih praznika, rukovodstvo opštine Lajkovac je uručilo humanitarnu pomoc porodici Pantelić.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja prikuplja pomoć za socijalno ugrožene višedetne porodice širom Balkana, već je prikupila najveći deo sredstava, a nedostaje još svega 3.000 evra da bi se porodici Pantelić obezbedili normalni uslovi za život.

Uprkos svemu, petorica sinova su velika podrška svom ocu. Pošto žive u dve male sobe, najstariji sin je, saznajemo, trenutno kod ujaka. Ostala četvorica dele dva kreveta i jedan dušek, a kad je zima spavaju zajedno sa roditeljima u jednoj sobi.

Meštani Bajevca kažu da su deca puna vedrine i da im osmeh ne silazi sa lica, da su lepo vaspitani, željni druženja i igre…

Inicijativu za pomoć porodici Pantelić iz Bajevca pokrenuo je đakon Branimir Terzić iz Petnice, te su predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, početkom februara zajedno sa njim i učiteljicom iz škole u koju idu deca, obišli porodicu, nakon čega je usledilo prikupljanje pomoći i nova nada za porodicu Pantelić. Do realizacije akcije pomoći ostalo je još malo.

Cilj je da se obezbede sredstva da se završi kuća za porodicu Pantelić, odnosno da se urede bar kupatilo, dnevna soba, hodnik i jedna spavaća soba, kao i da se postavi fasada. Uz to su im potrebni dovođenje vode i struje, nameštaj i bela tehnika, a rekli su da im je najhitnija veš mašina!

Pozivamo sve ljude dobre volje širom sveta da se uključe u ovu akciju i omoguće Pantelićima novi dom.

SMS na 7763 (100 din. iz Srbije)
Pozovi 17763 (2 KM iz R. Srpske)
Dinarski račun: 160-279491-71
Pay Pal: szsaustrija@gmail.com, szsamerika@gmail.com
Donatorska platforma (VISA, Maestro…): http://www.srbizasrbe.net/donacije/

Iz Švajcarske pošaljite tekst SZS 20 na 339 (ili umesto 20 iznos u vrednosti od 1 do 99 CHF)
Iz Nemačke pošaljite tekst SZS na 81190 (2.99 evra)
Iz Norveške preko VIPPS-a pošaljite na 104 414

SMS na 7763 (100 din. iz Srbije)
Pozovi 17763 (2 KM iz R. Srpske)
Donatorska platforma (VISA, Mastercard, PayPal…): http://www.srbizasrbe.org/donacije/

Related posts