ANĐELA MILOSAVLJEVIĆ IZ JABUČJA PRVA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU U PEVANJU NARODNE PESME

Na upravo održanom 6. Republičkom takmičenju u pevanju tradicionslne pesme, Anđela Milosavljević učenica VIII/2 OŠ “Dimitrije Tucović”u Jabučju, osvojila je prvo mesto.  

Anđela je nastupila u žanru srpska narodna pesma, narodna pesma i narodna pesma nacionalnih manjina, sa kompozicijom “Marijo, kćeri mori”, pod mentorstvom svoje predmetne nastavnice Slavojke Tufegžić.

Inače, Anđela je bila pobednik ovog takmičenja i 219. godine, kada je osvojila prvo mesto na četvrtom po redu Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama osnovnih, srednjih škola i gimnazija, održanom u Beogradu. Izuzetno talentovana i muzički nadarena Anđela je i tada u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategotiji osnovaca imala 95 poena na takmičenju, a ove godine čak 98 poena, od sto maksimalnih.

Ovo već tradicionalno takmičenje posvećeno je profesorki Oliveri Đurić, a pridruženo je 26.-tom takmičenju kamerne muzike, instrumentalista i pevača i nalazi se u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete. Organizator takmičenja je Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, svrstano je u rang sa ostalim predmetima i rezultati će se bodovati prilikom upisa u srednje škole.

 “Anđelino je bilo da otpeva najbolje što može, a škola je uradila sve da snimak bude tehnički dobar i da onlajn predstavljanje naše učenice bude na visokom nivou,” kaže direktor škole Goran Milinčić.

Diplome pobednika takmičenja biće dostavljene školama, po potpisivanju u Ministarstvu prosvete.

Izuzetno muzički nadarena učenica osmog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, polaznica valjevske MŠ “Živorad Grbić” i članica Mešovitog hora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, Anđela Milosavljević, položila je nedavno i to sa desetkom prijemni ispit za prestižnu privatnu Srednju školu Artimedia u Beogradu, sada ostaje samo da se zaokruži finansijska konstrukcija za njenu školarinu.

Related posts

Leave a Comment