SOLIDARNOST U BOGOVAĐI

U okviru projekta Fondacije Divac i USAID-a, ostvarena je još jedna od projektnih aktivnosti. Ovoga puta uređen je centar Bogovadje. Na terenu koji su prethodno pripremili volonteri, izbeglice iz kampa i meštani, postavljene su parkovske klupe, stolovi za stoni tenis, koje će koristiti svima.
Na ovom prostoru, potom je organizovana izložba solidarnosti čiji je cilj razumevanje i podizanje svesti o izbeglicama koje borave i žive u okruženju.
Izložba u Bogovadji pod nazivom ” Solidarnost u vreme krize” kao deo projekta “Slavimo solidarnost” koji Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje se u okviru proslave 10 godina rada. Izložba je organizovana u partnerstvu sa novinskom agencijom TANJUG, koja je ustupila svoje fotografije nastale u dve velike krize : katastrofalnim poplavama iz maja 2014. godine i migrantskoj krizi koja je u Srbiji eskalirala u leto 2015. godine. Na fotografijama se vide ljudi, povezani u trenucima krize, kako pomažu i brinu jedni o drugima.
“Prve posetioce smo imali već juče, odmah po postavljanju panoa sa fotografija koji će biti izloženi do 12. jula. Organizovali smo ovu izložbu kako bismo slavili solidarnost i podsetili na humanost koja nas sve spaja”, rekla je Marija Đorđević, koordinator projekta.
Marija najavljuje još planiranih aktivnosti: “A tokom ovog meseca, u Centru za azil u Bogovadji planirana je i projekcija filma ” Dobri poštar. Radnja ovog filma je empatična priča, aktuelna, ali i vanvremenska, jer se dugo susrećemo sa egzodusima, bilo u Aziji, Africi ili Evropi. Kroz običnu ljudsku priču prepliće se mnogo stvari koje se tiču šire društvene zajednice i politike.”

Related posts