SEDMOČLANOJ PORODICI HITNO POTREBAN SMEŠTAJ

Sticajem složenih životnih okolnosti, sedmočlanoj porodici je hitno neophodno da iznajmi stan ili kuću na području Lazarevca ili Lajkovca.


Romska porodica je u pitanju, sa četvoro dece, uzrasta od jedne do sedam godina. Dva člana porodice imaju stalna, a i dodatna povremena solidna primanja, tako da je porodica platežno sposobna za iznajmljivanje stambenog prostora. Poželjno je da stambeni prostor ima bar četiri prostorije i svakako struju i vodu.


Porodica trenutno živi u vrlo lošim uslovima u svom domaćinstvu u Županjcu i neophodno je da što urgentnije pronađe uslovan smeštaj.


Između ostalih, ovoj višedetnoj porodici pomagala je letos, u garderobi i namirnicama, lajjovačka Kancelarija Udruženja HAJR.

Ispostavilo se da je reč o zaista vrednoj, radnoj i poštenoj porodici, koja sa velikim naporom nastoji da izbori bitku za egzistenciju. I pored toga što ne biraju posao i koriste svaku mogućnost da zarade, za sada nisu uspeli da bitnije upodobe uslove za život.


Kako im je lazarevački Centar za socijalni rad najavio dolazak, kompletna porodica, a posebno majka, strahuju da im zbog stambenih uslova ne oduzmu decu.


Legitimnim činom iznajmljivanja stambenog prostora žele prvenstveno da deci priušte bolje uslove i istovremeno da izbegnu bilo kakav neprijatan faktor iznenađenja u proceni uslova nadležne službe. Kažu i da su ih okolnosti pandemije, koje su se odužile, bitno omele u realizaciji planova, a i mogućnostima da dodatno zarade više i tako uštede za sređivanje svog domaćinstva. Od svojih planova nisu odustali, ali su prinuđeni da ih prolongiraju. Cilj im je svakako da svoj dom srede i u njega se vrate.


Porodica je izuzetno fina i skladna, jako su vezani međusobno i požrtvovani, pa bi bili izuzetno zahvalni ako bi im neko izašao u susret i izdao stan ili kuću i na taj način im pomogao da osiguraju mogućnost da porodica ostane na okupu. I njihovo i iskustvo drugih podstanara je pokazalo, da stanodavci nerado primaju porodice sa više dece. Ova situacija je dodatno delikatna, a razumevanje nekoga ko je u mogućnosti da im pomogne doprinelo bi da porodica ostane na okupu.


Apeli za pomoć i razumevanje za ovu porodicu upućeni su na više adresa, a i ovo je jedan od brojnih apela.


Svi ljudi dobre volje, koji mogu i žele da pomognu ovoj porodici, mogu se javiti na broj: 064/ 5010 – 290.


U susret Svetskom danu Roma, ovo je jedan od načina da se pomogne jednoj romskoj porodici.

Related posts

Leave a Comment