NOVI USPEH „RAZIGRANOG PERA” NA MEĐUNARODNOM LITERARNOM KONKURSU

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” ponovo su ostvarili izuzetan uspeh na Međunarodnom literarnom konkursu „Lepo je voleti” za najlepšu dečju ljubavnu pesmu koji tradicionalno organizuje Dečji kulturni centar „Beograd” u čast pesniku Miroslavu Miki Antiću.


Uspeh naših mladih pesnika ostvaren je u izuzetnoj konkurenciji nekoliko stotina radova učenika osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Nemačke i Francuske, a o nagradama i pohvalama odlučivao je stručni žiri na čelu sa poznatim dečjim pesnikom Slobodanom Stanišićem.


Trećom nagradom nagrađena je Marija Jeremić za triptih ljubavnih pesama („Sve je bio san”, „Nemiri kaputa plavog” i „U trenu nežnosti”, a među pohvaljenima je i Luka Radovanović, oboje učenici 7. razreda nastavnice Sonje Milovanović.

Osim pojedinačnih priznanja, grupnom diplomom za kvalitet poetskih radova i doprinos Međunarodnom literarnom konkursu „Lepo je voleti” nagrađena je Literarna sekcija „Razigrano pero”, rekle su za portal LAJKOVAC NA DLANU Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović, rukovodioci literarne sekcije.

Related posts

Leave a Comment