SEĆANJE NA NATO AGRESIJU I POČAST POGINULIM LAJKOVAČKIM POLICAJCIMA

U znak sećanja na početak NATO agresije na Srbiju 1999. godine i pogibije na Kosovu policajaca Dušana Trifunovića iz Lajkovca i Milana Pavlovića iz Bajevca, delegacije Opštine Lajkovac i Policijske stanice u Lajkovcu položile su danas cveće na spomen obeležje ispred Gradske biblioteke Lajkovac.


Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je tim povodom izjavio:

“Dužnost opštine Lajkovac i svih njenih stanovnika je da se ne zaboravi ovaj nemili događaj i da se oda počast ljudima koji su dali živote za svoju otadžbinu. Svake godine u ovo vreme mi se malim gestom pažnje setimo naših sugrađana Dušana i Milana koji su dali svoje živote braneći Srbiju od NATO agresije daleke 1999. godine. Trudićemo se i ubuduće da se ovakve stvari ne zaborave i da se mlada pokoljenja upoznaju s herojima koji su živeli na našoj teritoriji.”

Na današnji dan, 26. marta 1999. godine, izgubila su život dva mlada srpska policajca Milan Pavlović iz Bajevca i Dušan Trifunović iz Lajkovca. Oni su svoje živote izgubili časno vršeći svoju dužnost na Kosovu i Metohiji. Predstavnici policije i lokalne samouprave svake godine se okupe pored spomen obeležja kod Gradske biblioteke i odaju im počast.


Danas je i sednica Skupštine opštine Lajkovac otpočela minutom ćutanja i odavanjem pošte žrtvama NATO agresije, među kojima su i pripadnici policijskih snaga Dušan Trifunović i Milan Pavlović.

Related posts

Leave a Comment