U PETAK SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je petu po redu redovnu sednicu lokalnog parlamenta za petak, 26. mart sa početkom u 9 časova. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i ovo zesedenje lokalnog parlamenta biće izmešteno iz Gradske kuće u salu bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, u kojoj je moguće ispoštovati meru fizičke distance između prisutnih u sali.


Dnevni red sednice je potpuno tipičan za martovsko zasedanje lokalnog parlamenta, pa se većina tačaka odnosi na izveštaje ustanova o prošlogodišnjem radu, poput Kulturnog centra, Gradske biblioteke, Ustanove za sport, Turističke organizacije, ali i Godišnjeg plana za ovu godinu Zajedničkog Centra za socijalni rad “Solidarnost” za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica.


Pred odbornicima će se naći i Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za prošlu godinu, takođe Izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine , Izveštaj o realizaciji Programa za unapređenje uslova života lokalne zajednice, Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o sprovedenom Programu unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac, sve za prošlu godinu.

Izvesne izmene pretrpeće na predstojećoj sednici Statut Kulturnog centra.

Odbornici treba da daju zeleno svetlo na Odluku o obavljanju eksterne revizije Završnog računa opštinskog budžeta za prošlu godinu.


Postojeća Odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite pretrpeće takođe izvesne izmene, kao i Odluka o naknadama i drugim primanjima odbornika i naknadama izabranih, imenovanih i postavljenih lica.


Na dnevnom redu je i predlog Odluke o ustanovljenju nagrada, drugih javnih priznanja i dodeli zvanja “počasni građanin” opštine Lajkovac.


Pred odbornicima će se naći i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Lajkovac.


Na dnevnom redu su i dva kadrovska rešenja: imenovanje direktora Zajedničkog Centra za socijalni rad “Solidarnost” i imenovanje predsednika i članova Opštinske izborne komisije opštine Lajkovac.

Dnevni red pete po redu, redovne sednice Skupštine opštine Lajkovac, koja će se održati u petak, sa početkom u 9 časova, sadrži ukupno 18 tačaka. Biće ovo prvo ovogodišnje zasedanje lokalnog parlamenta u Lajkovcu.

Related posts

Leave a Comment