KOBAN POSAO U MAJDANPEKU, NASTRADAO MLADI LAJKOVČANIN

U kasnim popodnevnim satima na Površinskom kopu rudnika u Majdanpeku, tačnije na mestu zvanom “Čoka Muskal” juče se dogodila nesreća u kojoj je poginuo Nemanja Petrović (29) iz Lajkovca. Nastradali Nemanja je, kako saznajemo, u rudniku u Majdanpeku bio angažovan poslednjih godinu dana, preko jedne firme sa područja Lazarevca.


Kako se nezvanično saznaje, do tragedije je došlo kada je iz još uvek nepoznatih razloga buldožer zgazio “Ladu Niva” u kojoj se nalazio nastradali mladić. S obzirom da je mašina teška nekoliko desetina tona, auto je ostao potpuno smrskan, a istragom će biti utvrđene sve okolnosti nesreće. Naložena je odbukcija nastradalog radnika.

FOTO: I. POPOVIĆ / RAS SRBIJA


Roditelji nastradalog mladića, inače vlasnici restorana “Lajkovačka noć”, su za tragediju u Majdanpeku nezvanično saznali sinoć, ali su se nadali da nije u pitanju njihovo dete. Svi njihovi pokušaji da stupe u kontakt sa poslodavcem ostali su bezuspešni. Tek jutros, lokalna policija je došla u njihov dom i saopštila im zvanično da je u Majdanpeku nastradao njihov Nemanja.

Redakciju portala LAJKOVAC NA DLANU je, neposredno nakon dolaska policije i zvaničnog saznanja za smrt sina, jutros kontktirala majka nastradalog Nemanje i izrazila ogorčenost činjenicom da joj od sinoć niko ništa nije javio, naglasivši da je nebrojeno puta pokušala od sinoć da kontaktira poslodavca u Majdenku. Kako joj niko nije odgovarao na pozive, slala je i poruke sa pojašnjenjem da zove majka njihovog radnika Nemanje Petrovića…


Majka Milena kaže, da je Nemanja poslednji put u Majdanpek otišao pre par dana i ne može da dođe sebi od svega što se desilo “Nije naše dete kuče na putu, da ga neko tek tako zgazi i pritom se ćuti, ne javlja ništa i niko ne odgovara na naše pozive”, kaže majka, uz napomenu da je to neoprostivo i da na tome neće ostati.


U domu Petrovića, muk i neverica. S obzirom na okolnosti, još uvek nije izvesno kada će Nemanja biti sahranjen.

Related posts

Leave a Comment