U FEBRUARU 36 NOVIH SLUČAJEVA, DANAS JEDAN

Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče su na ovom području registrovana četiri nova slučaja infekcije korona virusom. Tokom februara, za 18 dana je na području lajkovačke opštine evidentirano ukupno 36 novih slučajeva zaražavanja korona virusom.


Zaključno sa jučerašnjim danom, u procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa vakcinisano je 1073 Lajkovčana, dok je procesom revakcinacije obuhvaćenao 413 stanovnika lajkovačke opštine. Lajkovčani, za sada, imaju mogućnost da prime samo popularno nazvanu kinesku vakcinu, a očekuje se isporuka i drugih vakcina, pre svega ruske, a potom i ostalih na tržištu raspoloživih vakcina.


Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 35 novopozitivnih u Kolubarskom okrugu na području Lajkovca je jedan novi slučaj. U Valjevu ima 20 novozaraženih, u Osečini 8, u Ubu 4, u Mionici 2, a Ljig je bez novozaraženih.


U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano ukupno 89 kovid pozitivnih pacijenata sa područja okruga.
Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 19.02.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment