ALEKSANDRA UZELAC KARIJERU NASTAVLJA U BRAZILSKOM FLUMINEZEU!

Najperspektivnija mlada odbojkašica Srbije za 2022. godinu Aleksandra Uzelac iz lajkovačkog Železničara nastaviće karijeru u brazilskom Fluminezeu, objavio je pre dva dana italijanski portal volleynews.it, a preneli i pojedini srpski mediji.

Vest je pomalo neočekivana, imajući u vidu da je Aleksandri tek 19 godina i da ima vremena za međunarodnu karijeru. Da je informacija tačna potvrdila nam je Ivana Lazarević, sportski direktor Železničara.

“Aleksandri Uzelac želimo puno uspeha u daljoj karijeri, verujemo da će se pokazati u što boljem svetlu. Želimo joj svu sreću u novom klubu, kao i nastupima za reprezentaciju Srbije. Srećni smo što je i naša odbojkašica Stefana Pakić pozvana u seniorsku reprezentaciju. U ovom trenutku mogu da potvrdim da će ekipu i sledeće sezone kao šef stručnog štaba predvoditi iskusni Branko Kovačević. U klubu ostaju primač Vanja Ivanović, bloker Ljubica Milojević, libero Stefana Pakić, drugi libero Ana Stojanović, primač Anastasija Božić…a pregovaramo već za pojačanja. Ana Antonijević se oprostila od aktivnog igranja, hvala joj za sve što je uradila za naš klub. Kanađanka Veltman odlazi, a još uvek nismo sigurni za Madan Rozales Dezire iz Kube, čekamo izjašnjavanje njihove federacije.”

Aleksandra Uzelac rođena je 27. jula 2004. godine u Zrenjaninu. Prvi klub za koji je igrala bio je Bagljaš u njenom rodnom gradu, da bi 2020. došla u Železničar. Tri godine je provela u lajkovačkom superligašu, ovde odbojkaški sazrela, u ovoj sezoni bila oslonac i najbolji igrač tima. U sezoni 2022/23. bila je najbolji primač, poenter i server Superlige Srbije.

Uzelac je za reprezentaciju Srbije debitovala 2021. godine u Ligi nacija, kada je imala samo 16 godina, a nalazi se i na širem spisku novog selektora Đovanija Gvidetija za ovogodišnju Ligu nacija. Prošle godine proglašena je za najboljeg primača Evropskog prvenstva za juniorke.

Igranje u Brazilu predstavljaće novi veliki izazov za Uzelac, imajući u vidu kvalitet i fizičke predispozicije brazilskih odbojkašica. Međutim, za Aleksandru kažu da je pravi sportista, potpuno posvećena odbojci, svojoj fizičkoj i psihičkoj pripremi, tako da ne sumnjamo da će se spremno suočiti sa sportskim izazovima u dalekom Brazilu.

Related posts

Leave a Comment